mircea lucescu, noul selecționer al echipei naționale de fotbal a româniei
foto iAMsport.ro

Mircea Lucescu, în vârstă de 79 de ani, a acceptat să preia funcția de selecționer al echipei naționale a României. Decizia a fost anunțată oficial după un maraton de negocieri de trei ore cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF). Un comunicat oficial va fi publicat în curând pe site-ul FRF, scrie GSP.

Lucescu preia echipa națională după ce Edward Iordănescu a decis să nu continue și după ce Gheorghe Hagi a refuzat oferta, alegând să rămână cu proiectul său la Farul Constanța. FRF s-a reorientat către Lucescu, care a avut întâlniri cu Iordănescu și staff-ul său, precum și discuții cu Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu.

Acesta va începe al doilea mandat pe banca naționalei, după ce a antrenat echipa României între 1981 și 1986. În acea perioadă, Lucescu a acumulat 58 de meciuri, cu 24 de victorii, 19 remize și 15 înfrângeri, reușind să califice România la Euro ’84 dintr-o grupă dificilă.

Liber de contract din noiembrie 2023, când și-a încheiat mandatul la Dinamo Kiev, Lucescu a refuzat oferta celor de la Rapid București. De asemenea, a pregătit selecționata Turciei între 2017 și 2019.

În cariera sa de antrenor, Lucescu a cucerit 35 de trofee, inclusiv Cupa UEFA cu Șahtior Donețk în 2009 și Supercupa Europei cu Galatasaray în 2000. De asemenea, a câștigat titluri în campionatele din Turcia și Ucraina, demonstrându-și abilitățile în competiții internaționale de prestigiu.

Ultima oră