demersuri pentru semnarea contractului colectiv de muncă la filarmonica din sibiu

Conducerea Filarmonicii de Stat Sibiu depune eforturi pentru soluționarea conflictului colectiv de muncă.

Având în vedere că punctele de vedere ale instituției și cele ale Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu (SAIFS) sunt divergente în ceea ce privește mai multe aspecte din Contractul Colectiv de Muncă, Filarmonica a solicitat astăzi sindicatului acordul pentru a supune soluționarea conflictului colectiv de muncă prin arbitraj instituționalizat la Oficiul de Mediere şi Arbitraj al Conflictelor Colective de Muncă în cadrul ministerului responsabil cu dialogul social, urmând ca hotărârea acestei entități să fie obligatorie pentru părțile implicate în conflictul colectiv de muncă.

Inițiativa vine pe fondul nemulțumirilor exprimate în scris ale salariaților cu privire la mediul de lucru tensionat, chiar ostil, respectiv la modalitatea în care SAIFS a generat și gestionează această situație.

Dacă SAIFS va da dovadă de bună credință și își va respecta declarațiile lansate în spațiul public, potrivit cărora nu dorește prelungirea acestui conflict, ne așteptăm să răspundă favorabil invitației, în condițiile art. 144 și art. 145 din Legea nr. 367/2022, într-un termen de cinci zile, urmând ca ulterior echipa de negociere a Contractului Colectiv de Muncă să realizeze demersurile pentru sesizarea legală a Oficiului de Mediere.

Ultima oră