creștere alarmantă a cazurilor de covid la sibiu în luna iulie

Cazurile de COVID-19 au înregistrat o creștere semnificativă în Sibiu în luna iulie, comparativ cu începutul verii. Comparativ cu luna iunie, numărul acestora a crescut cu 400%. Din fericire, numărul pacienților internați este relativ redus.

Potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în perioada 1 iunie – 31 iulie, în județul Sibiu s-au înregistrat un total de 176 de îmbolnăviri cu COVID-19. Dintre acestea, 39 de cazuri au fost raportate în luna iunie și 137 de cazuri în luna iulie. Din totalul cazurilor, 68 au fost reinfectări.

Odeta Vestemean, purtător de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, a explicat că unul dintre motivele pentru care numărul cazurilor este atât de ridicat este disponibilitatea testelor specifice destinate depistării virusului SARS-CoV-2, ceea ce nu este valabil pentru alte viroze nespecifice.

„Este un trend. Eu cred că avem și teste și atunci putem să testăm și este acest virus SARS-COV2 este distinct față de alte viroze. Altfel, restul virozelor sunt nespecificate. Nu avem teste specifice, dar COVIDUL, fiind atât de mult timp sub observație, atunci poate fi determinată exact cauza”, a spus Odeta Veștemean.

În prezent, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, sunt internați sub supraveghere și tratament un număr de șapte pacienți pe Secția de Boli Infecțioase iar un alt pacient este internat la Terapie Intensivă.

„Opt pacienți diagnosticați cu SARS-CoV-2 sunt internați și primesc tratament de specialitate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, la momentul actual. Dintre aceștia, un număr de 7 se află internați pe Secția Boli Infecțioase, iar un pacient se află la Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). De la începutul lunii și până în prezent, 5 persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu, având diagnosticul SARS-CoV-2, respectiv 4 bărbați (în vârstă de 32, 48, 80 și 90 de ani) și o femeie (80 de ani)”, a transmis Cristina Bălău, putător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Există câteva cazuri de tuse convulsivă la Sibiu

În luna iunie, în județul Sibiu au fost raportate 8 suspiciuni de tuse convulsivă, dintre care 3 au fost confirmate. În luna iulie, numărul suspiciunilor a crescut la 17, cu 5 cazuri confirmate. De la începutul anului până în prezent, numărul total de cazuri confirmate de tuse convulsivă a ajuns la 14, dintr-un total de 42 de suspiciuni.

Ultima oră