amplă acțiune de control în târgul de animale din bradu. amenzi de 9.000 de lei pentru nereguli (foto)

În cursul zilei de 3 august a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Sibiu, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliție Orașului Avrig, al polițiștilor Serviciului Ordine Publică Sibiu, al jandarmilor din cadrul I.J.J. Sibiu și al reprezentanților  D.S.V.S.A. Sibiu, au desfășurat o amplă acțiune de control în extravilanul localității Bradu, unde a avut loc un târg de cabaline.

Cu această ocazie, s-a constatat că târgul nu este avizat conform legislației în vigoare cu privire la aprobarea sanitară, veterinară și pentru siguranța alimentelor, respectiv organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

Polițiștii au verificat 26 de deținători de cabaline, 15 transporturi de animale și 37 de cai și au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.000 lei, pentru deţinerea sau transportul de animale neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitare veterinare.

Având în vedere pericolele epidemiologice la care se supun, atragem atenția cetățenilor cu privire la participare la astfel de târguri, expoziţii sau concursuri, care funcționează fără aprobare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, și care nu au adoptate măsuri minime de verificare a animalelor, neutilizarea unor metode adecvate de dezinfectare la intrările şi ieşirile în/din târguri, expoziţii sau concursuri, precum și neaplicarea unor măsuri corespunzătoare de biosecuritate tuturor persoanelor care vin în contact cu animale care intră sau ies în/din târguri, expoziţii sau concursuri, pentru a evita orice risc de răspândire a bolilor.

amplă acțiune de control în târgul de animale din bradu. amenzi de 9.000 de lei pentru nereguli (foto)

Ultima oră