foto: mediafax

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis duminică o recomandare de urgență adresată cetățenilor români aflați în Republica Libaneză, îndemnându-i să părăsească de urgență teritoriul acestei țări. Această măsură vine ca urmare a riscului crescut de escaladare a situației de securitate din Orientul Mijlociu.

MAE reamintește că este în vigoare un avertisment de călătorie pentru Republica Libaneză, la nivelul maxim de alertă, 8/9 – Evitați orice călătorie, aplicabil pentru întreg teritoriul țării. Ministerul subliniază riscurile majore pentru siguranța cetățenilor, situația putându-se deteriora rapid și imprevizibil, afectând inclusiv disponibilitatea zborurilor comerciale și a rutelor de deplasare, potrivit Mediafax.

Cetățenii români prezenți în Liban sunt sfătuiți să folosească cursele aeriene disponibile pentru a părăsi țara cât mai curând posibil și să își înregistreze prezența la Ambasada României la Beirut. Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt: Adresa: Rue du Palais Présidentiel, Baabda, B.P. 40227, Website: http://beirut.mae.ro, E-mail: beirut@mae.ro.

Această recomandare vine pe fondul avertismentelor similare emise de alte țări, inclusiv Franța, Statele Unite, Marea Britanie și Germania, care își sfătuiesc cetățenii să părăsească Libanul din cauza creșterii tensiunilor regionale.

Ultima oră