moment de răscruce în cariera tenismenului sibian victor cornea

Situat momentan pe locul 85 ATP  în proba de dublu, tenismenul sibian Victor Cornea va coborî de săptămîna viitoare încă cîteva poziții, astfel că are șanse minime să prindă US Open (26 august – 8 septembrie). 

Antrenorul lui Victor Cornea, Andrei Cociașu a dezvăluit că jucătorul este în scădere în topul ATP la dublu. ”A fost o perioadă cu foarte multe puncte de apărat, săptămîna viitoare îi vor ieși 400 de puncte în total și o să cadă undeva pe locul 90-95 ATP la dublu. Multă lume nu știe că diferența între a fi locul 90 și locul 60 este una absolut uriașă în circuitul de dublu, iar diferența între locul 100 și 140 este una aproape nulă. Victor va trage tare din nou la câteva turnee Challanger, să mai adune puncte, dar sunt șanse foarte mici să prindă US Open. Pas cu pas, Victor înceracă să reia urcarea spre top 50 la dublu” a anunțat Andrei Cociașu la emisiunea ”Așii tenisului” de la Digi Sport.

Anul trecut, Cornea a făcut pereche la US Open cu Nikola Cacic, dar cei doi au pierdut dramatic în primul tur disputa cu Mektic și Haase.

După ce jucat la jumătatea lunii iulie semifinala la Gstaad alături de neamțul Begemann, Victor Cornea este nevoit să își caute alt partener. ”Neamțul Begemann s-a accidenat, tot o accidentare l-a ținut afară din circuit 2 ani. Victor înceracă o nouă colaborare cu un francez, Jonathan Eysseric” a mai declarat Andrei Cociașu.

 

Ultima oră