turcan este nemulțumită că primește fonduri insuficiente pentru cultură de la guvern. „uneori ajung să mă umilesc”

Raluca Turcan se simte nemulțumită în privința fondurilor primite de la Guvern pentru Cultură. Ministra a recunoscut că se simte umilită atunci când se adresează colegilor din Executiv pentru a obține finanțare pentru sectorul cultural.

Raluca Turcan a discutat sâmbătă despre bugetul Ministerului Culturii, care reprezintă 0,08% din Produsul Intern Brut. De asemenea, ea a făcut dezvăluiri referitoare la modul în care solicită fonduri pentru sectorul cultural, conform informațiilor furnizate de DIGI24.

„Cu aceşti bani, oamenii care se uită la televizor aşteaptă de la ministrul Culturii să refacă şi obiective de patrimoniu, pentru că pe fonduri europene Ministerul Culturii a fost absent în absorbţia instituţională de fonduri europene, pe exerciţiul multianual sau pe PNRR. Deci din banii aceştia trebuie să refacem şi obiective de patrimoniu, să finanţăm şi evenimente culturale, să plătim şi salarii, dacă se poate să avem şi o reprezentare extraordinară în străinătate. Uneori ajung să mă umilesc că mi-e mie jenă de mine ducându-mă la colegii din Guvern, încercând să trag semnale de alarmă şi să obțin cu ţârâita bănuţi pentru reprezentarea României la Reuniunea Teatrelor de la Chişinău, de exemplu, pentru sezonul cultural România – Polonia, pentru evenimente culturale”, a afirmat Raluca Turcan, sâmbătă la Prima TV, preluată de News.ro.

Potrivit sursei citate, Turcan a mai spus că „am fi pus batista pe ţambal” încă de luna trecută, cu actualul buget, şi nu ar mai fi avut loc niciun eveniment cultural dacă nu ar fi găsit înţelegere la ministrul Finanţelor şi la ceilalţi miniştri şi la premier. „Niciodată nu s-a pus problema să nu fie acoperită plata salariilor” a ţinut să dea asigurări Raluca Turcan.

Ultima oră