foto: ștefan cojocaru

Fly Lili a reluat, în dimineața zilei de sâmbătă, 3 august 2024, zborurile comerciale regulate către și dinspre aeroportul din Brașov. Zborul inaugural dintre Brașov și Barcelona (Spania) a decolat cu o întârziere de peste o oră și a avut la bord doar câteva zeci de pasageri.

Compania aeriană românească a anunțat la începutul lunii mai 2024 că va începe operațiunile pentru un nou tip de rute la sfârșitul lunii iunie 2024. Cu toate acestea, după doar câteva zboruri, Fly Lili a decis să amâne lansarea acestor rute pentru data de 14 iulie 2024, din cauza lipsei de aeronave, conform informațiilor furnizate de BoardingPass. Ulterior, debutul rutelor de la aeroportul Brașov a fost amânat din nou, din aceleași motive, până pe 3 august 2024.

Între timp, dintre cele nouă rute anunțate inițial de la și spre Brașov, compania aeriană a anulat două dintre ele (detalii 👉🏼https://to.bpne.ws/Lh1mB), iar pe ruta Brașov – Istanbul (Turcia) biletele nu sunt disponibile pentru rezervare nici acum.

Motivul întârzierii în procesul de înmatriculare al unui avion de tip Airbus A319 deținut de Fly Lili a fost confirmat oficial de Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) în urmă cu câteva săptămâni, detalii 👉🏼https://to.bpne.ws/fGdIL.

Dacă nu apar alte modificări, Fly Lili va zbura regulat de la Brașov spre șase destinații din patru țări: Munchen, Nuremberg și Stuttgart (Germania), Roma (Italia), Barcelona (Spania) și Salonic (Grecia).

Începând cu luna septembrie, vor fi disponibile și cursele din Sibiu

Reprezentanții Fly Lili informează că zborurile de la Sibiu spre destinațiile Nuremberg și Stuttgart în Germania, Roma FCO și Milano MXP din Italia și spre Barcelona în Spania vor fi amânate până în luna septembrie din cauza procedurii de înmatriculare a aeronavelor care durează mai mult decât s-ar fi așteptat. De la începutul lunii septembrie, Fly Lili va opera zborurile către Germania, Italia și Spania cu avioane de tip Airbus A319m care au o capacitate de 168 de persoane. (Detalii aici)

Ultima oră