prețurile la chirii au crescut luna trecută la sibiu
FOTO arhivă

În luna iulie 2024, prețurile medii pentru închirierea apartamentelor au înregistrat creșteri notabile la nivel național, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și față de luna anterioară. Analiza efectuată pe platforma imobiliară Storia relevă o creștere generală de 14% față de iulie 2023 și de 3% față de iunie 2024, scrie presa națională.

Constanța a înregistrat cea mai mare creștere anuală, cu un salt de 27% pentru garsoniere. În schimb, Iași a raportat cea mai mare scădere lunară, cu o reducere de 3% la prețurile pentru apartamentele cu trei camere.

În Cluj-Napoca, toate categoriile de apartamente au avut parte de creșteri de prețuri de la o lună la alta în iulie 2024. Astfel, garsonierele au fost închiriate la un preț mediu de 400 de euro, apartamentele cu două camere la 573 de euro, iar cele cu trei camere la 698 de euro.

În București, chiriile au crescut semnificativ, cu un plus de 14% pentru garsoniere și apartamentele cu trei camere față de iulie 2023. Prețul mediu pentru garsoniere a ajuns la 356 de euro, pentru apartamentele cu două camere la 564 de euro și pentru cele cu trei camere la 758 de euro. Sectorul 1 rămâne cel mai scump, cu prețuri medii de 731 de euro pentru apartamente, în timp ce Sectorul 6 este cel mai ieftin, cu prețuri medii de 463 de euro.

În Sibiu, prețurile medii pentru închirierea apartamentelor au crescut în iulie 2024. Garsonierele au rămas stabile, iar apartamentele cu două și trei camere au înregistrat creșteri de prețuri. Astfel, chiriașii au plătit în medie 300 de euro pentru o garsonieră, 400 de euro pentru un apartament cu două camere și 520 de euro pentru unul cu trei camere.

În Iași, prețurile pentru garsoniere și apartamentele cu două camere au crescut anual cu 7% și, respectiv, 13%, în timp ce prețurile pentru apartamentele cu trei camere au rămas constante. În iulie 2024, prețul mediu de închiriere a fost de 320 de euro pentru garsoniere, 450 de euro pentru apartamentele cu două camere și 500 de euro pentru cele cu trei camere.

Ultima oră