ministrul finanțelor: ”nu vor crește impozitele și taxele, prioritatea este colectarea și digitalizarea”

Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, a declarat joi seară într-o apariție televizată că nu se pune problema majorării impozitelor și taxelor în perioada următoare.

Boloș a subliniat că Ministerul Finanțelor nu consideră necesară schimbarea cotei unice de impozitare, pe care o consideră benefică pentru toți românii. În plus, a menționat că intensificarea colectării impozitelor de către ANAF este o practică normală și necesară pentru asigurarea respectării obligațiilor fiscale, scrie ziare.com.

Ministrul a reiterat că prioritatea actuală a Ministerului Finanțelor este îmbunătățirea colectării impozitelor și taxelor prin măsuri de digitalizare, combaterea evaziunii fiscale și reducerea cheltuielilor publice. Boloș a explicat că nu se discută despre impozitarea progresivă și că actuala cotă unică va rămâne în vigoare.

De asemenea, a precizat că, pentru contribuabilii cu datorii la buget, ar putea exista restricții temporare în tranzacțiile în numerar până la achitarea debitelor. În contextul în care dintr-un total de 51 de miliarde de lei creanțe bugetare neîncasate, România a reușit să încaseze 7 miliarde de lei, Boloș a subliniat necesitatea aplicării unor măsuri de disciplină fiscală pentru a asigura respectarea obligațiilor de plată

Ultima oră