cod galben de caniculă vineri la sibiu. sâmbătă și duminică, posibil să plouă
FOTO: arhivă

În data de 2 august, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de Cod Galben și Cod Portocaliu pentru caniculă și disconfort termic accentuat în diverse zone ale țării.

Cod Galben: În Crișana, nordul Banatului și al Olteniei, nordul și estul Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, precum și în vestul și sudul Transilvaniei, disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și, local, va fi caniculă. Temperaturile maxime vor varia între 34 și 37 de grade Celsius, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

Cod Portocaliu: În județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București se va înregistra caniculă severă, cu temperaturi maxime de 38-39 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând astfel nopți tropicale.

Sâmbătă, 3 august, canicula și disconfortul termic vor persista în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și pe arii restrânse în Oltenia.

Ultima oră