bărbat din slimnic reținut după ce a spart cu toporul ușa și geamul imobilului în care locuiește soția

Luni, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au fost solicitați să intervină pentru aplanarea unui conflict între doi soți, în localitatea Slimnic.

Polițiștii au intervenit rapid și au constatat că, la aceeași dată, în jurul orei 16.45, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Slimnic, aflându-se sub influența alcoolului și având asupra sa un topor, ar fi distrus poarta de acces în imobilul unde locuia provizoriu soția sa, ar fi distrus apoi ușa de acces și un geam ale imobilului, după care i-ar fi adresat femeii amenințări cu moartea.

”În urma evaluării efectuate privind riscurile la  adresa integrității fizice a femeii, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, printre obligațiile impuse bărbatului numărându-se și aceea de a nu se apropia de femeie la o distanță mai mică de 50 de metri.

Ulterior, în jurul orei 20.30, bărbatul ar fi revenit în curtea imobilului, încălcând astfel măsurile dispuse.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu, distrugere, amenințare, respectiv încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie provizoriu a oricăreia dintre măsurile dispuse.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.” transmite Poliția Sibiu.

Cercetările sunt continuate la nivelul  Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Ultima oră