șase sportivi din sibiu au nevoie de ajutor financiar ca să poată să facă deplasarea la campionatul mondial de karate kyokushin de la londra

Clubul Sportiv Hirsch din Sibiu va reprezenta România cu patru sportivi la Campionatul Mondial de Karate Kyokushin din Londra.

În perioada 3-6 octombrie, sportivii sibieni Christian Hirsch, Daria Grecu, Teodora Dragotă și Antonia Reti vor reprezenta România la Campionatul Mondial și Cupa Europei/British Open la Karate Kyokushin care se va desfășura la Londra. Tot din Sibiu vor participa la acest eveniment Peter Soia la seniori și Antonia Boar la juniori, ambii din partea Clubului Sportiv Satori Dojo.  Alături de cei șase sportivi sibieni vor fi colegii din Alba Iulia, Tg. Jiu și Galați, care alcătuiesc Lotul Național de karate.

Interesant este faptul că participarea la Campionatul Mondial din Londra se face pe cont propriu din punct de vedere financiar. Pe această cale, Clubul Sportiv Hirsch face un apel către cei care doresc să sprijine echipa sibiană și implicit Lotul Național al României pentru participarea la Campionatul Mondial din Londra.

șase sportivi din sibiu au nevoie de ajutor financiar ca să poată să facă deplasarea la campionatul mondial de karate kyokushin de la londra

Daria Grecu (18 ani) va participa pentru prima dată la categoria seniori, alături de Christian Hirsch care este și antrenorul echipei sibiene, președinte al Federației de Karate Knockdown și Clicker. La Cupa Mondială din Elveția, Daria Grecu s-a clasat în primii 8 la categoria juniori, ea având și numeroase titluri naționale. Christian Hirsch a obținut bronzul la Campionatul European din Germania și s-a clasat pe locul 13 la Campionatul Mondial din Belgia, ediția din 2014.

Reti și Dragotă debutează la un Mondial

Junioarele Antonia Reti și Teodora Dragotă vor participa pentru prima dată la un Campionat Mondial și se pot mândri de asemenea cu titluri naționale și balcanice.

Din echipa sibiană a Clubului Sportiv Hirsch face parte și Andreea Frăsie, campioană europeană și actualmente antrenor al Lotului Național, steff-ul fiind întregit de Ștefan Straut din Alba Iulia, Cătălin Burtea din Galați și Marian Brandt din Tg. Jiu.

Sibiul, nominalizat la găzduirea Campionatului Mondial din 2028

Important de menționat este faptul că Sibiul a fost nominalizat să găzduiască următoarea ediție a Campionatului Mondial din 2028. În acest demers al Sibiului, la Londra va avea loc votul oficial din partea reprezentanților tuturor țărilor.

Delegația Lotului Național de karate

Sportivi:
Christian Hirsch – Sibiu
Daria Grecu – Sibiu
Dragota Teodora – Sibiu
Antonia Reti – Sibiu
Peter Soia – Sibiu
Antonia Boar – Sibiu
Ilinca Faur – Alba Iulia
David Todescu – Alba Iulia
Eliza Prodanoiu – Tg. Jiu
Crina Chintoiu – Galați
Dennis Mirovici – Galați
Păun Adrian – Galați

Arbitri:
Stefan Straut

Antrenori:
Marian Brandt
Andreea Frasie
Cătălin Burtea

șase sportivi din sibiu au nevoie de ajutor financiar ca să poată să facă deplasarea la campionatul mondial de karate kyokushin de la londra

 

Ultima oră