primăria mediaș finalizează lucrările de asfaltare pe strada ighișului (video)

Primăria Municipiului Mediaș a finalizat lucrările de turnare a covorului asfaltic pe întreaga suprafață a străzii Ighișului din cartierul Vitrometan, cuprinsă în programul de „Reabilitare/Modernizare strada Ighișului” Componenta B din cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții și a mediului urban în municipiul Mediaș – I”. 

Lucrările efectuate anterior turnării covorului asfaltic pe această stradă au constat în realizarea terasamentelor, amenajarea trotuarelor și a acostamentelor balastate, precum și asfaltarea pistei de biciclete.

În cadrul acestui proiect s-au executat lucrări de reabilitare a canalizării pluviale, au fost amplasate guri de scurgere, cămine de vizitare și rigole și s-au racordat drumurile laterale și accesul la proprietățile din zonă. De asemenea, au fost amplasate parapete direcționale și pietonale.

Pe strada Ighișului a fost extinsă și rețeaua de iluminat public, pe o suprafață de aproximativ 5200 de metri liniari, fiind amplasați stâlpi conici de iluminat cu 167 lampadare stradale.

La finalizarea acestor lucrări se vor realiza marcajele rutiere corespunzătoare.

„Astăzi, a avut loc recepția unei investiții importante care s –a derulat pe o perioada de aproximativ 2 ani de zile, aceea  care face legătura între Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou. Au participat la ceasta recepție reprezentanții firmei, colegi din primărie, managerul de proiect, dirigintele de șantier și nu în ultimul rând reprezentantul ISC Sibiu. Investiția are o garanție de 5 ani de zile, perioadă în care dacă vor apărea anumite disfuncționalități, firma va intervenii pe propria cheltuiala pentru a le remedia. Nu pot decât să le mulțumesc tutor medieșenilor care au avut răbdare și care au înțeles că astfel investiții nu se pot realiza fără disconfort.”  a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

Ultima oră