podul gării închis complet timp de 2 luni pentru reparații. ce rute alternative avem

Podul Gării se închide complet, începând cu data de 7 august, pentru reparații. Șoferii vor fi nevoiți să folosească rute alternative. 

„După semnarea contractului pentru execuția lucrărilor de reabilitare a Podului Gării, Primăria Sibiu emite ordinul de începere a lucrărilor cu data de luni, 5 august. Podul se va închide complet circulației de miercuri, 7 august, ora 09.00, pentru a permite desfășurarea acestor lucrărilor complexe”, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu.

Lucrările includ decopertarea completă a podului până la placa de beton, refacerea hidroizolației și a rosturilor de dilatație, a îmbrăcăminții asfaltice pe carosabil și trotuare, crearea canalizației de telecomunicații și refacerea canalizării pluviale, precum și înlocuirea parapetelor pietonale și modernizarea scărilor care fac legătura cu zona Gării Sibiu.

podul gării închis complet timp de 2 luni pentru reparații. ce rute alternative avem

Circulație închisă timp de două luni

Astfel, având în vedere acest aspect, Comisia de sistematizare a circulației a emis aviz pentru închiderea circulației pe pod pentru următoarele 2 luni, timp în care constructorul va finaliza lucrările pe suprafața acestuia. În cea de-a treia lună de contract se vor continua intervențiile, însă fără a afecta traficul pe pod.

Traficul auto va fi deviat, în funcție de direcția de deplasare, pe:

  • Henri Coandă – cartier Vasile Aaron
  • Viitorului; de altfel modernizarea tronsonului dintre str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță, recent finalizată, a fost corelată cu investiția pentru Podul Gării, tocmai pentru ca strada Viitorului să poată fi o rută alternativă
  • Podului – str. Viitorului
  • Centura ocolitoare a Sibiului, pentru cei care se deplasează spre/dinspre N, N-V

Restricții și pentru pietoni

Circulația pe drumul pe sub pod spre Gară nu se va închide, dar se va circula pe o singură bandă în zona mall-ului, cealaltă urmând să fie închisă. Prin urmare, traseele Tursib care au această rută spre Gară nu vor fi afectate. În schimb, zona de sub pod va fi eliberată de mașinile parcate începând de luni, 5 august.

podul gării închis complet timp de 2 luni pentru reparații. ce rute alternative avem

Traseele Tursib care traversau Podul Gării vor fi și acestea deviate, pe https://tursib.ro/news/devieri-de-circulatie-ale-mijloacelor-de-transport-tursib-inchidere-podul-garii fiind afișate informațiile cu privire la aceste modificări.

Și traficul pietonal peste pod se va închide, pietonii urmând să fie direcționați spre pasajul pietonal subteran Lupeni.

Participanții la trafic sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și să își planifice traseele de deplasare în consecință.

Ultima oră