jocurile olimpice paris 2024: aur pentru canotorii andrei cornea și marian enache. fetele simona radiș și ancuța bondar au luat argint!

Echipajul masculin de dublu vâsle format din Florian Enache și Andrei Cornea a câștigat medalia de aur joi la Jocurile Olimpice de la Paris. Aceasta reprezintă a patra medalie olimpică obținută de România în capitala Franței.

Enache și Cornea au avut o cursă excepțională, terminând cu un avans considerabil după ce, la al treilea punct de control intermediar, erau pe locul doi, fiind conduși de echipajul olandez. Românii au trecut primii la 500 și 1.000 de metri, dar au cedat un ușor avans olandezilor la 1.500 de metri. Totuși, un final puternic le-a permis să recupereze și să câștige aurul cu un timp de 6 minute, 12 secunde și 58 de sutimi, marcând prima medalie olimpică de aur a carierei pentru cei doi canotori și prima pentru delegația de canotaj a României la Jocurile Olimpice de la Paris.

În altă competiție, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat medalia de argint în proba de dublu vâsle feminin. Deși erau favorite pentru aur, româncele au fost depășite de echipajele din Noua Zeelandă și Marea Britanie. Radiș și Bodnar au terminat cursa cu timpul de 6 minute, 50 de secunde și 69 de sutimi, obținând astfel a treia medalie olimpică a României la Paris 2024.

Ultima oră