final de anchetă în cazul medicului din sibiu reclamat de colegi că mergea băut la muncă. nu va fi sancționat

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Sibiu a finalizat ancheta în cazul medicului acuzat că ar fi tratat pacienții în timp ce se afla în stare de ebrietate. Chirurgul nu va fi sancționat. 

La finalul lunii mai, conducerea Spitalului Județean anunța că va declanșa cercetări administrative, prin Comisia de Etică, după ce chirurgul Iulian Făgețan a fost acuzat de mai mulți colegi că merge băut la muncă și tratează pacienții sub influența băuturilor alcoolice. 

Zece medici și rezidenți au semnat, în acea perioadă, o petiție prin care au emis acuzații la adresa medicului angajat în cadrul spitalului. Aceștia reclamau faptul că, începând cu luna ianuarie, chirurgul a venit băut la lucru. 

Medicul nu va fi sancționat

Potrivit comisiei desemnată să cerceteze această speță, nu au fost întrunite probe care să ateste veridicitatea acuzațiilor, motiv pentru care doctorul nu va fi sancționat. 

„Având în vedere că prin petiția menționată nu au fost individualizare în concret faptele, semnatarii petiției au fost invitați să precizeze data și intervalul temporal în care l-au surprins pe medicul acuzat în ipostaza reclamată. Ulterior, Comisia de Etică, Deontologie Medicală și Disciplină a decis demararea cercetării disciplinare a domnului doctor, comisie întrunită la data de 17.07.2024. Analizând toate documentele, membrii comisiei au constatat că nu se impune înaintarea vreunei propuneri în ceea ce privește sancționarea disciplinară a domnului doctor, decizie motivată de faptul că acuzația adusă de cei 10 semnatari nu a putut fi probată”, a transmis Cristina Bălău, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Ultima oră