discuții între cisnădie și șelimbăr pentru drumuri de legătură în zona arhitecților. orlățan: „vreau să facem asta cât de repede” (video)

Noul primar al orașului Cisnădiei, Mircea Orlățan, își propune să stabilească o relație productivă cu localitățile vecine pentru a sprijini dezvoltarea orașului. El intenționează să îmbunătățească colaborarea cu primarul din Șelimbăr în scopul realuzării drumurilor de legătură atât de necesare locuitorilor.

YouTube video

În contextul dezvoltării continue a noului cartier de locuințe de lângă Cartierul Arhitecților, primarul Mircea Orlățan își dorește o relație benefică între Cisnădie și Șelimbăr. Scopul este ca cetățenii să profite de pe urma proiectelor comune realizate de cele două localități. Unul dintre primii pași este crearea de drumuri de legătură.

„Mi-am exprimat dorința să vorbesc cu domnul Grecu și o să discutăm. A fost deschidere din partea Șelimbărului, și eu știu asta din surse. U.S.R., are consilieri locali în Șelimbăr. Se pare că nu a fost de ambele părți deschidere. Dar să fim bine înțeleși, și noi avem nevoie de Șelimbăr și Șelimbărul are nevoie de noi(…)În granița cu Cartierul Arhitecților, se va construi un cartier asemănător. Acest cartier trebuie construit, va genera deranj, va genera transportul de materiale, va genera tot felul de poluări și va trebui să discutăm și rațional, să ne ajutăm unii pe alții ca vecini. Și noi avem nevoie să ieșim din Prelungirea Mihai Viteazu. Ar fi extraordinar să reușim să facem asta cât de repede avem nevoie la capătul străzii Doamna Stanca, ați văzut barierele acelea. Va trebui să le discutăm și să rezolvăm aceste conflicte. Va fi o amenajare urbană omogenă în general. Acuma sunt începuturile, da”, a spus Orlățan.

Noul primar a criticat lipsa planificării în dezvoltarea ansamblurilor rezidențiale și a subliniat necesitatea unui studiu de trafic și a colaborării între localități pentru a rezolva problemele de mobilitate. Acesta este de părere că este necesar un serviciu de transport public între Sibiu și Cisnădioara pentru a sprijini locuitorii fără mașini personale și pentru a proteja mediul.

„Cine ce se supără, se supără, dar asta este un model de așa nu se face. Când felii de felii de ansambluri rezidențiale se ridică și nu faci un plan de mobilitate, un studiu de trafic, nu cauți și apoi să găsești soluții, în colaborare, bineînțeles, cu vecinii, cu Sibiul și cu Șelimbărul, atunci se întâmplă lucrurile în felul acesta. Totuși, s-a lărgit drumul la trei benzi, ceea ce a fost deja mult. Deja a fost peste așteptările noastre. A fost în regulă. În schimb, la un oraș întreg, deci de la Sibiu până la Cisnădioara sunt 15 kilometri. Era imperios necesar să se asigure transport public. Sunt oameni în vârstă, sunt copii, sunt oameni care nu conduc mașini personale și din punct de vedere al protecției mediului este extraordinar să poți să oferi această alternativă. Serviciul de transport public local trebuia înființat. Bun, sunt lucruri care nu s-au întâmplat și vor trebui, va trebui să se întâmple”, a mai spus primarul orașului Cisnădie.

Ultima oră