contestația turcilor de la proyapi pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 3 din autostrada sibiu – făgăraș a fost admisă

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a admis contestația formulată de compania turcă Proyapi, contestând atribuirea contractului pentru supervizarea lucrărilor pe Lotul 3 din Autostrada Sibiu – Făgăraș.

În iulie, contractul a fost atribuit companiei românești Consitrans, aflată în prezent la stadiul de proiectare. Proyapi a solicitat reevaluarea ofertei proprii și a celei depuse de Consitrans, subliniind importanța experienței inginerului responsabil pentru poduri.

Printre ofertele depuse pentru supervizarea Lotului 3 se numără:

  1. TECNIC Consulting Engineering Romania
  2. IRD ENGINEERING
  3. PROYAPI MUHENDISLIK VE MUSAVIRLIK ANONIM SIRKETI
  4. Asocierea CONSITRANS (lider) și GESTION INTEGRAL DEL SUELO SL

În august 2023, constructorul turc Makyol a semnat contractul pentru Lotul 3, care se află acum în etapa de proiectare. Acest lot, cu o lungime de 17,7 km, are un termen de execuție de 4 ani, incluzând 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru construcție, scrie Economedia.

Autostrada Sibiu – Făgăraș, cu o lungime totală de 68 km (inclusiv 5 km drum de legătură pentru Lotul 4), este împărțită în 4 loturi și are o durată estimată de 48 de luni, din care primele 12 luni sunt dedicate proiectării, iar restul pentru construcție. Investiția totală este de aproximativ 7 miliarde lei.

Detalii despre tronsonul autostrăzii:

  • Tronsonul 1: Sibiu (Boița) – Avrig – Mârșa, lungime 14 km, estimat între 2 și 2,4 miliarde lei.
  • Tronsonul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1), lungime 19,92 km, estimat între 1,7 și 2 miliarde lei.
  • Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), lungime 17,61 km, estimat între 1,836 miliarde lei și 2,1 miliarde lei.
  • Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș, lungime 16,26 km, plus 5,65 km drum de legătură, cu o valoare totală estimată între 1,1 și 1,37 miliarde lei.

Ultima oră