termen nou pentru școlile care vor să se înscrie în rețeaua pilot de folosire exclusivă a cataloagelor electronice

Ministerul Educației a prelungit termenul de înscriere pentru școlile care doresc să utilizeze exclusiv catalogul electronic în anul școlar 2024-2025 până la data de 5 august. Inițial, termenul era stabilit pentru 5 iulie. Până la 31 august 2024, rețeaua de școli pilot va fi aprobată prin ordin de ministru.

Școlile interesate se pot înregistra completând și trimițând online Anexa 1 – Solicitare de înscriere/reînscriere, accesibilă pe site-ul Ministerului Educației. În cadrul rețelei de școli pilot, utilizarea catalogului electronic nu poate fi solicitată cu costuri suplimentare de la elevi sau părinți; finanțarea poate proveni din surse alternative, inclusiv sponsorizări și donații, scrie Edupedu.

Unitățile de învățământ selectate vor trebui să asigure protecția datelor personale și să respecte standardele tehnice stabilite de Ministerul Educației. De asemenea, ele vor participa la proiecte educaționale inovative și intervenții sistemice în diverse domenii.

În anul școlar 2023-2024, 1.164 de școli folosesc deja catalogul electronic, iar Ministerul Educației a solicitat stabilirea unor norme specifice pentru utilizarea acestuia.

Ultima oră