pungaș din sibiu specializat în furturi din mașini, condamnat la 4 ani închisoare. audi și bmw, mărcile preferate
FOTO: arhivă

Un bărbat din Sibiu, specializat în furturi din autoturisme, a fost condamnat luna aceasta la 4 ani închisoare. Cea mai recentă faptă a individului, care este recidivist, s-a produs în februarie, când a sustras mai multe bunuri dintr-un Audi și dintr-un BMW. 

La mijlocul lunii februarie a acestui an, după miezul nopții, un bărbat în vârstă de 45 de ani a mers în cartierul Veteranilor de Război cu un scop clar, acela de a fura bunuri din autoturisme. Hoț de meserie, căci nu era la prima faptă de acest gen, bărbatul a încercat să deschidă portierele mai multor mașini parcate pe străzile din cartier, fără să aibă vreo reținere. 

Camerele de supraveghere private l-au surprins inițial pe strada Strugurilor, apoi pe Fragilor și Gutuilor, acolo unde a încercat să pătrundă, fără succes, în câteva mașini. Pe strada Aviator a țintit alte trei mașini. Una dintre ele era încuiată, dar hoțul nu s-a dat bătut. 

Dintr-un Audi A4 a furat peste 2.000 de euro, 1.500 lei și o pereche de căști, iar dintr-un BMW a sustras un parfum de marcă. „Inculpatul a pătruns în autoturismul marca Audi A4, de unde a sustras sumele de 2.100 euro, 1.500 lei și o pereche de căști AirPods, iar din autoturismul marca BMW a sustras un parfum marca Paco Rabanne, activitatea sa infracțională fiind surprinsă de camerele de supraveghere montate pe un imobil în jurul orei 01:55”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

După ce și-a umplut buzunarele, omul a mers pe jos până pe strada Drumul Ocnei, iar de acolo a luat un taxi către Gară. Taximetristul, care a fost mai apoi martor în dosar, a declarat că a observat un teanc de bani asupra inculpatului. 

În timpul cercetărilor, hoțul a recunoscut fapta, spunând că a mers în zona respectivă chitit să fure din mașini. „Inculpatul, audiat în cursul judecății, a arătat că recunoaște fapta comisă, solicitând ca judecata să se desfășoare potrivit procedurii simplificate a recunoașterii învinuirii”, se mai arată în rechizitoriu. 

Instanța a stabilit faptul că individul nu se afla la prima abatere, el fiind recidivist. În trecut, a făcut închisoare tot pentru furt, fiind eliberat la termen în 13 decembrie 2023. Nici bine nu a ieșit din spatele gratiilor, că s-a apucat din nou de fărădelegi. 

În 25 iulie, bărbatul a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în stare de recidivă postexecutorie. 

Ultima oră