premierul ciolacu, răspuns evaziv despre finanțarea noului spital județean din sibiu: „nu e vorba de vreo răzbunare...” (video)

Premierul Marcel Ciolacu s-a aflat miercuri în județul Sibiu, în vizită pe șantierul de la Boița. Acesta a vorbit și despre noul spital județean. 

Întrebat despre finanțarea spitalului județean din Sibiu, Ciolacu a dat un răspuns evaziv, vorbind și despre alte spitale pentru care s-au semnat deja contractele.

Premierul a precizat că Sibiul va avea un spital adaptat regiunii și că nu este vorba despre o răzbunare, căci aceeași situație se întâmplă și în Piatra Neamț și Focșani.

„Toate spitalele au intrat în co-finanțare prin PNRR, BEI, buget de stat, astfel încât să acoperim toate proiectele prinse în acel moment, vreo 49. S-au dimensionat totuși la niște proiecte normale. Sunt spitale regionale care depășesc 500 de milioane. Toate au pornit în organizare de șantier și sunt în licitații, și cel de la Craiova. Spitalul din Sibiu este bugetat. Prima propunere de aproape 600 de milioane, nu a fost bugetată la acest nivel. Dar este Spitalul Regional de la Cluj, este spitalul de la Târgu Mureș, nișat pe cardio și Sibiul, avem un spital nou, dimensionat la nevoile regiunii. Am văzut și spitalul din Bihor și vreau să îl felicit pe președintele Consiliului Județean, care a desființat unitatea de la municipiu, a unit cele două unități și e un spital care are excedent. Și banii pe care îi câștigă îi reinvestesc, ca și co-finanțare, în proiectele europene. Chiar e o emblemă. Duceți-vă să vedeți și nivelul actului medical. Nu este vorba de un revenge (n.r.: răzbunare), e o redimensionare și același lucru s-a întâmplat și cu cel de la Piatra Neamț și același lucru s-a întâmplat și cu cel de la Focșani, dar toate au rămas în PNRR”, a spus Marcel Ciolacu. 

Ultima oră