Vara se apropie de sfârșit iar sibienii încep să-și facă provizii pentru iarnă. Cele mai căutate legume sunt roșiile pentru bulion, vinetele, ardeii kapia pentru zacuscă, gogoșarii, castraveții și gogonelele pentru murături. Producătorii anunță că prețurile rămân ridicate din cauza valului de căldură din primăvară, care a afectat recolta.
Luna lui Gustar este cea mai potrivită pentru a umple cămările, fiindcă în această perioadă se coc foarte multe fructe și legume, având un gust deosebit. Și forfota din Piața Cibin poate confirma că gospodarii și gospodinele au pornit în căutarea celor mai bune legume la cele mai bune prețuri.
Cu toate acestea, prețurile legumelor rămân ridicate. Valul de căldură din primăvară a uscat florile, diminuând astfel recolta. Comercianții spun că situația nu se va schimba pentru că legumele sunt foarte puține.
„Nu mai scad prețurile. De la căldură florile au căzut, și anul ăsta nu sunt multe legume. De-aia sunt așa de scumpe…ce să facem”,
Gogoșarii se vând la 15 lei per kilogram, dar mai sunt și tarabe cu 13 sau 10 lei. Majoritatea producătorilor spun sunt dispuși să facă oferte pentru cei care cumpără cantități mai mari de 5-6 kilograme. Ardeii Kapia se găsesc cu 12 lei dar și cu 8 lei, în funcție de caitate și de cantitatea cumpărată.
Castraveții pentru murat se vând cu 15 lei, prețul pentru 100 de bucăți sau la 5 lei kilogramul în cazul celor mai mari. Gogonelele se găsesc în Piața Cibin tot la 5 lei kilogramul. Pentru borcanele cu murături se vând și legăturile de hrean cu 10 lei sau 5 lei pentru rădăcinile mai subțiri. Tarhonul este 25 de lei legătura care are aproximativ 600 de grame.
Prețul roșiilor pentru bulion variază. Cele mai mari și coapte se găsesc și la 10 lei kilogramul, dar se pot cumpăra și cu 3 lei unele mai trecute. Tot pentru bulion se vând la prețul de 5 lei gogoșari mărunți și moi.
Vinetele au prețul de 5-6 lei per kilogram.