incertitudine legată de viitorul echipei de handbal măgura cisnădie. viitorul primar al orașului: ”zece la sută din bugetul local e cam mult”
Foto: Sportul Ilustrat

Invitat la ”Ora Locală”, Mircea Orlățan, primarul ales al orașului Cisnădie a pus sub semnul întrebării viitorul echipei de handbal Măgura, care consumă 10% din bugetul local. 

Din anul 2015, echipa feminină de handbal Măgura Cisnădie evoluează în Liga Națională, cea mai bună clasare fiind locul 3 în 2018. Timp de patru sezoane, echipa a jucat în cupele europene EHF European League, de două ori reușind calificarea în faza grupelor. 

Viitorul edil din Cisnădie, Mircea Orlățan spune că va trebui studiat efectul investiției în sportul de performanță. ”Sunt cele două aspecte, sportul de performanță și sportul de masă. Acum, din punct de vedere al finanțatorului, care este Consiliul Local, te gândești, rațional, noi știm orice decizie de investiție vine însoțită cu decizia de a nu investi acei bani în altceva. Și atunci trebuie vedem ce efecte pozitive ne aduce această investiție în sportul de performanță. Când vorbim de sportul de masă, vorbim de alte efecte pozitive, care țin de sănătate, care țin de o bună educație, care țin de un bun viitor al copiilor și al comunității. Sportul de performanță ar putea fi justificat în principal prin a atrage copiii și tinerii către sportul de masă” a declarat Mircea Orlățan la Ora Locală.  Actualul edil, Gheoorghe Huja a pierdut alegerile la Cisnădie, după trei mandate consecutive. 

CITEȘTE ȘI: Debut de foc pentru handbalistele de la Măgura Cisnădie în sezonul viitor

Urmăriți întregul interviu cu Mircea Orlățan, miercuri – 31 iulie, de la ora 20.30, la ”Ora Locală”, pe www.oradesibiu.ro, precum și pe paginile de Facebook Ora de Sibiu, Ora de Șelimbăr și Ora de Mediaș, dar și pe canalul nostru de Youtube!

”Probabil vom face o dezbatere publică pe tema handbalului”

Primarul ales din Cisnădie, Mircea Orlățan consideră că procentul de 10% din bugetul local care merge către clubul Măgura este unul mare și anticipează o dezbatere publică în această privință. ”Mi se pare mie este puțin cam mult. Zece la sută din bugetul din veniturile proprii mi se pare mie, ca expert financiar și au crescut bugetele în orașe și municipii. Mi se pare puțin cam mult. Probabil va trebui facem o dezbatere publică pe această temă. Referitor la ce se întâmplă în clubul sportiv, nu există transparență, noi nu avem date, referitor ca execuție bugetară, avem date, dar din club, nu. Vom găsi informații” a anunțat Mircea Orlățan la ”Ora Locală.” 

CITEȘTE ȘI: Măgura Cisnădie dispută șapte partide de verificare. Printre adversare și Corona Brașov

Cu un buget de aproximativ 1 milion de euro, Măgura este una dintre cele mai sărace echipe din Liga Națională și în ultimele două sezoane s-a luptat pentru evitarea retrogradării. Liga Națională de handbal feminin este cea mai bogată din Europa la nivel de salarii, acolo unde primele 7-8 clasate au bugete de peste 2 milioane de euro.

incertitudine legată de viitorul echipei de handbal măgura cisnădie. viitorul primar al orașului: ”zece la sută din bugetul local e cam mult”
(c) Daniel Filimon

Ultima oră