ciolacu și grindeanu în vizită pe valea oltului. anunț ferm despre redeschiderea traficului și precizări importante pentru șoferi (video)

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu au dat asigurări, miercuri, în timpul unei vizite pe Valea Oltului, că traficul rutier se va redeschide la termen, în 9 august. Aceștia au făcut precizări importante pentru șoferi. 

Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au precizat, miercuri, în timpul vizitei pe șantierul de pe Valea Oltului, din zona Boița, că lucrările vor fi finalizate la termen. 

Ciolacu: „Cele mai complexe lucrări de după Revoluție”

Lucrările pe șantierul dintre Boița și Lazaret sunt în grafic, anunță ministrul Transporturilor, astfel că traficul se va redeschide în 9 august și se va circula din nou și pe timp de zi pe Valea Oltului. 

„Am fost și săptămâna trecută alături de voi, iar progresul era de 50%. Acum suntem la 75%, suntem în grafic. Avem termenul maxim de 9 august pentru a redeschide circulația și nu avem niciun fel de motiv să nu credem că se va respecta acest termen. Au lucrat foarte bine, s-a lucrat consistent, dovada e că s-a ajuns în trei săptămâni la aceste procente. Nu a fost simplă decizia (n.r.: de a închide circulația). Sigur, la primul impuls îți vine să spui nu, să se amâne, așa cum s-a făcut de fiecare dată în România. Dar amânarea lucrărilor ar fi însemnat o întârziere de un an și penalități de 80 de milioane de lei. (…) Sper să nu fie cu deochi și ultima săptămână să se desfășoare lucrările în același ritm, astfel încât săptămâna viitoare, în 9 august, să se deschidă traficul”, a precizat Sorin Grindeanu în cadrul unei conferințe de presă pe Valea Oltului. 

Marcel Ciolacu, aflat pentru prima oară la Sibiu, în mod oficial, de când este premier, a precizat că pe Valea Oltului se desfășoară zilele acestea „cele mai complexe lucrări de după Revoluție” și că decizia de a închide traficul a fost corectă. 

„E o lucrare pe care nu puteau să o execute pe timpul nopții și știu că nu a fost o perioadă ușoară, aproape o lună traficul să fie oprit pe timpul zilei. Vestea bună este că autostradă Sibiu – Pitești, mult vorbită de către toți miniștrii ai transporturilor și prim-miniștrii, pentru prima oară, din vis devine realitate. Autostrada este componentă din Coridorul IV Pan-European, deservește România, dar este și un lucru asumat de statul român, pe care tot timpul îl rostogoleam și găseam motive să nu îl facem. Îl felicit pentru decizia bărbătească pe care a luat-o domnul ministru al transporturilor. (…) A fost o decizie corectă. Sunt cele mai complexe lucrări de după Revoluție, trebuie să ne obținui cu ele, fiindcă este un fel de preambul la Comarnic-Brașov”, a spus premierul Marcel Ciolacu.  

Parapeți și plase pentru a evita incidente tragice 

Mulți șoferi care vor traversa Valea Oltului în perioada următoare se tem că ar putea cădea bolovani de pe versant pe șosea. Ministrul Transporturilor a precizat însă că se lucrează pentru siguranța participanților la trafic. 

„Preocuparea noastră nu este doar pentru a termina lucrările până în 9 august, ci după să avem siguranță, să montăm planșe, acei parapeți. După cum puteți vedea, deja s-a început. Dar după reluarea traficului, se va lucra pentru a evita situațiile în care pietre, lemne, bolovani să ajungă în șosea. E una din preocupările noastre, de aceea s-a instituit o echipă la nivel de CNAIR care să urmărească acest lucru după 9 august, să evităm incidentele de acest tip”, a precizat Grindeanu. 

Ciolacu a subliniat, de altfel, că șoferii vor circula în siguranță. „E vorba despre lucrări în munte, sunt sigure. Categoric, se va face cu parapeți, cu plasă”. 

Citește și: La un pas de tragedie pe Valea Oltului. Un bolovan căzut de pe versant a lovit o mașină

Ultima oră