turiste lăsate fără corturi și rucsacuri pe munte în zona lacului avrig. „este un fel de tentativă de omor”
Sursa foto: Facebook/Ioana Cojocaru
Două turiste au rămas weekend-ul trecut fără rucsacuri și corturi pe traseul Lacul Avrig, Vârful Șerbota, Vf. Scara, Custura Sărății. Nu este prima dată când are loc un astfel de incident, în vara anului trecut mai mulți drumeți au rămas fără rucsacuri pe traseul dintre Cabana Podragu și Vârful Moldoveanu.
Două tinere aflate în drumeție au avut parte de o surpriză neplăcută în acest weekend în timp ce parcurgeau un traseu montan din județul Sibiu. Mai exact, cele două turiste au campat la Lacul Avrig, însă când s-au întors de pe traseu și-au dat seama că au rămas fără adăpost peste noapte, când temperaturile ajung la doar 2 grade Celsius.
Ioana și Silvia au rămas în vârf de munte fără adăpost după ce o persoană le-a furat corturile și rucsacurile cu provizii. Au mers la cel mai apropiat refugiu montan care s-a constat fiind un container de tablă, fără să fie dotata cu saci de dormit sau orice altceva. Astfel, au luat decizia să coboare spre Cabana Bârcaciu, unde au fost așteptate de gazde cu ceai fierbinte, saci de dormit, mâncare și „o vorbă bună”.
„Din seria “Am pierdut dar am și câștigat” sau “Avem o țara faină, păcat că-i locuită” astăzi vă prezint drama de weekend în trei acte, drama în care după 9 ore de traseu, Lacul Avrig, Vf. Șerbota, Vf. Scara, Custura Sărății, revii la lac unde ai campat si constați cu stupoare ca ți-a dispărut cortul în care urma sa înnoptezi împreuna cu tot ce era în el: haine groase, saci de dormit, rucsacii din poze, salteluțe, power banks, tot!
Da, dragilor, și pe munte se fură, si se fură fără milă, fără cea mai mică remușcare că ai lăsat noaptea doi oameni la 2 grade fără adăpost, cu toate riscurile care vin la pachet. Un fel de tentativa de omor cum ar veni. Suni la 112 care te cuplează la jandarmerie, dar cu ce să te ajute, ca la unsprezece seara ei nu pot trimite un echipaj, suni la Salvamont care îți recomandă să te duci la cel mai apropiat refugiu, care e de fapt un container de tablă și în care fără sac de dormit și fără primus să faci măcar un ceai îngheți 100% până dimineață, deci iei decizia să cobori in noapte spre Cabana Bârcaciu unde te așteaptă la 2.00 dimineața Mihai, cel mai sufletist cabanier cu ceai fierbinte, cort, saci de dormit, pături groase, mâncare și o vorbă bună”, scrie Ioana pe pagina ei de facebook.
După cele întâmplate, Ioana spune că a învățat o lecție importantă pe care a vrut să o transmită și mai departe. „Ascundeți undeva în cort un tracking device, luați cu voi în tură baterie externă și nu intrați în vorbă cu ciobanii!”, spune aceasta.
Incidentul a fost raportat și la Poliția Română din Avrig.

Ultima oră