simulare de incendiu de pădure la arpașu de sus. au participat zeci de pompieri (foto)

Astăzi, pompierii sibieni au desfășurat un exercițiu de antrenament simulând un incendiu de pădure în zona extravilană a localității Arpașu de Sus.


În exercițiu au fost angrenați peste 30 de pompieri militari și următoarele mijloace de intervenție: două autospecială de stingere, o autocisternă, patru autospeciale de primă intervenție, două autocamioane cu tabăra mobilă și echipamente logistice, un punct mobil de comandă. De asemenea, la exercițiu au participat și pompieri din cadrul ISU Brașov, cu o autospecială de stingere.


Scenariul exercițiului a fost unul complex, vizând un incendiu cu multiple focare, ce se manifestă pe o suprafață de aproximativ 5 ha de pădure.
Pompierii au fost provocați să facă față unui teren accidentat, cu diferențe de nivel de peste 30 de metri, surse de apă limitate, condiții meteorologice nefavorabile și dificultăți de telecomunicații.


Provocările au fost trecute cu brio de pompieri, astfel și acest exercițiu s-a dovedit a fi extrem de util în perfecționarea modului de răspuns la situațiile de urgență care ar putea apărea.

Ultima oră