sibienii invitați să voteze cele mai bune proiecte înscrise în programul de bugetare participativă. sunt peste 20 rămase în cursă

52 de proiecte au fost depuse de sibieni în perioada 10 mai – 10 iunie în cadrul programului de bugetare participativă 2024, din care 23 de proiecte au fost declarate eligibile.

Printre acestea se numără idei precum: amenajarea mai multor zone verzi în diverse cartiere, crearea unei “oaze urbane” în Piața Aurarilor și Pasajul Scărilor, amenajarea unui patinoar permanent, înființarea unui parc velo educativ, amenajarea unor parcări pentru biciclete, echiparea mai multor autobuze Tursib cu suporturi pentru biciclete, amplasarea de defibrilatoare în zone publice, amplasarea mai multor cișmele cu apă potabilă și a unor lockere smart în spații publice și multe altele.  

Un număr de 29 de proiecte nu au putut fi validate, pentru că nu se încadrau în bugetul maxim prevăzut pentru fiecare proiect – 150.000 Euro, nu vizau un bun sau spațiu public administrat de Primărie sau nu se încadrau în aria de competență a instituției, fie aveau un caracter publicitar și comercial.

Acest program intră din 1 august în etapa votului. Sibienii își vor putea exprima opțiunile până în 16 august inclusiv, votând proiectul pe care îl consideră cel mai benefic, câte unul din fiecare dintre cele 6 categorii ale programului: 

  1. Sibiu Oraș ACCESIBIL
  2. Sibiu Oraș VERDE
  3. Sibiu Oraș RECREATIV
  4. Sibiu Oraș INTELIGENT
  5. Sibiu Oraș EDUCAT
  6. Sibiu Oraș în MIȘCARE

Ca să își poată exprima votul, cetățenii trebuie mai întâi să creeze un cont pe pagina dedicată programului: http://bugetareparticipativa.sibiu.ro/dm_sibiu/servicii.nsf/pagini/portal+bugetare+participativa

Conturile create vor fi validate în foarte scurt timp, în cadrul programului instituției (de luni până joi între orele 07.30 și 16.00, iar vinerea între orele 07.30 și 13.30). 

La finalul etapei de vot vor fi selectate un număr de maxim 10 proiecte. Primul proiect din fiecare domeniu clasat în funcție de numărul de voturi se va califica automat, încă 4 proiecte putând fi incluse pe lista proiectelor de realizat în ordinea numărului de voturi sau în funcție de oportunitatea proiectului la nivelul municipiului, indiferent de domeniul din care fac parte.

Rezultatele acestei etape, adică lista proiectelor care vor fi implementate, vor fi afișate în data de 30 august pe pagina programului, indicată mai sus.

Ultima oră