sibian condamnat pentru ultraj după ce i-a dat doi pumni unui polițist în valea viilor

Un bărbat dintr-o localitate din nordul județului Sibiu a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Individul a bătut un polițist. 

Un agent de poliție care a intervenit pentru aplanarea unui conflict în Valea Viilor a fost agresat de un individ. Fapta s-a petrecut în iarnă, iar agresorul a fost condamnat luna aceasta. 

Polițist lovit cu pumnii 

În seara zilei de 10 februarie 2024, în jurul orei 22:30, o femeie a sunat la 112, anunțând că soțul ei l-a agresat fizic pe fiul lor minor, în vârstă de 17 ani. Un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului, constatând că, „pe fondul consumului de alcool, a intervenit o ceartă între inculpat și fiul său minor, ocazie cu care acesta din urmă a fost agresat fizic. De altfel din imaginile înregistrate de body camera din dotarea fiecăruia dintre polițiști se observă că minorul se afla în afara locuinței, pe drumul public din fața casei și ședea pe bordură, având urme de agresiune fizică”, potrivit datelor din rechizitoriu publicat pe rejust.ro. 

Discuțiile dintre polițiști și membrii familiei au avut loc, inițial, în locuința acestora, după care au ieșit cu toții în stradă, unde oamenii legii au încercat să desfășoare activitățile legale, în sensul să îl legitimeze pe inculpat și să aplice dispozițiile privind instituirea unui ordin de protecție, dat fiind cazul de violență domestică reclamat. 

Cei doi agenți i-au cerut în repetate rânduri bărbatului să se legitimeze, dar acesta, fiind în stare de ebrietate, a refuzat să prezinte un act de identitate. Polițiștii i-a adus la cunoștință faptul că, dacă nu se legitimează, îl vor duce la secție așa cum prevede legea. În acel moment, individul a devenit și mai agresiv, gesticulând violent. Fratele bărbatului a intervenit și el în discuție, apropiindu-se de polițiști, moment în care aceștia i-au solicitat să se îndepărteze. 

Agresorul, fierbând de nervi, l-a lovit cu pumnul în zona feței pe unul dintre polițiști. „După prima lovitură, agentul de poliție a rămas pe picioare și s-a îndreptat spre agresor cu scopul de a-l imobiliza. Inculpatul s-a opus și a mai lovit o dată cu pumnul pe polițist, acesta din urmă căzând la pământ. Polițistul s-a ridicat și a încercat să folosească spray-ul paralizant împotriva inculpatului, dar s-au opus membrii familiei acestuia, care l-au îndepărtat pe inculpat de polițist”, se mai arată pe rejust.ro. 

Cei doi polițiști au mers la autospecială și au chemat întăriri, inculpatul și alte persoane fiind conduse, în final, la secție. 

Fapta de ultraj a fost sesizată, ulterior, la Parchet, iar procurorii s-au sesizat și au început cercetările. Potrivit certificatului medico-legal, polițistul bătut a avut nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. 

A scăpat de închisoare 

În cursul urmăririi penale, inculpatul a declarat că și-a sărbătorit ziua de naștere în acea seară și, fiind în stare de ebrietate, s-a certat cu fiul său, pe care l-a lovit. A spus că își aduce aminte că li s-au alăturat pe parcurs polițiștii, dar nu și-a putut explica când a escaladat conflictul și cum a ajuns să îl lovească pe polițist. 

Agresorul a fost condamnat în 26 iulie la 1 an de închisoare cu suspendare. El a fost obligat să îi plătească polițistului daune morale în valoare de 5.000 de lei, să se prezinte regulat, în următorii 2 ani, la Serviciul de Probațiune, să anunțe orice deplasare depășește 5 zile și să presteze muncă în folosul comunității. 

Ultima oră