o familie a rămas fără casă în urma incendiului de luni din cașolț. primar: „îi sprijinim să își refacă locuința”

O familie a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma incendiului devastator de luni din satul sibian Cașolț. Primăria îi va sprijini pe localnici să își refacă locuința. 

Pompierii sibieni au intrat în alertă, luni după-amiază, după ce un incendiu a izbucnit în localitatea Cașolț din comuna Roșia. Mai multe echipaje au intervenit la fața locului pentru a stinge flăcările care au cuprins o șură cu fân, un grajd și o casă dintr-o curte vecină. 

Salvatorii s-au luptat ore întregi cu flăcările, iar într-un final au reușit să stingă incendiul. Două case vecine și animalele din grajd au fost salvate. „Au ars în totalitatea două anexe gospodărești (o sură cu fân și un grajd) pe o suprafață totală de aproximativ 100 mp. De asemenea a ars în totalitate și casa vecină pe o suprafață de aproximativ 300 mp cu bunurile din interior”, a spus Raluca Marcu, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu. 

Casa unei familii a ars 

Incendiul a lăsat o familie fără casă. Locuința era nouă, potrivit primarului din localitate. Edilul a declarat, pentru Ora de Sibiu, că Primăria îi va sprijini pe cei afectați. 

„Am purtat discuții cu dumnealor imediat după ce am reușit să stingem incendiul. Urmează să ne întâlnim să vedem cum putem noi, primăria, să îi sprijinim să își refacă casă. Imobilul nu a ars în totalitate, le-a ars practic casa nouă din curte. Doamne ferește de așa ceva, un incendiu cumplit. Nu știm de la ce a izbucnit, nu îmi permit să mă pronunț până nu decid organele de cercetare. (…) De azi dimineață sunt acolo cu o echipă de oameni să îi ajutăm să facem curat în curte, suntem alături de ei și îi sprijinim”, a spus Ioan David, primarul comunei Roșia.  

Potrivit ISU Sibiu, „cauza probabilă a incendiului a fost jocul copiilor cu focul deschis în spații închise”. 

Ultima oră