judecătoarea ana maria chirilă, acuzată de legături cu mafia drogurilor, solicită mutarea în arest la domiciliu în sibiu
foto Adevărul.ro

Ana Maria Chirilă, judecătoarea din Suceava implicată într-un scandal de amploare, a cerut să fie mutată în arest la domiciliu în Sibiu, unde locuiește soțul ei. Deși a inițiat anterior un proces de divorț, acesta a fost respins, lăsând-o în continuare măritată.

În data de 29 iulie 2024, instanța din Suceava a respins solicitarea Anei Maria Chirilă de a-și modifica locul arestului la domiciliu. Judecătoarea aștepta o decizie favorabilă, dar colegii ei magistrați au amânat verdictul referitor la măsurile preventive, stabilind un nou termen pentru 31 iulie 2024, scrie portalul de știri 7Iași.

Chirilă, care are trei copii și a dorit să se mute la Sibiu, a avut cererea de mutare respinsă și de instanța de la Cluj. Ea a rămas măritată și acum solicită să fie lăsată în arest la domiciliu în casa comună cumpărată în 2016.

Judecătoarea se confruntă cu multiple acuzații grave, inclusiv folosirea și permiterea accesului la informații confidențiale, favorizarea infractorilor, luare de mită, complicitate la trafic de influență, deținere de droguri pentru consum în formă continuată și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul de droguri. Procurorii susțin că, între 11 și 14 noiembrie 2022, Chirilă a prevenit traficanții de droguri din anturajul său despre iminentele percheziții DIICOT, permițându-le să își ascundă urmele, ceea ce a dus la lipsa de dovezi în timpul perchezițiilor.

Ultima oră