aproape 60 de incendii de vegetație în ultimele 24 de ore în grecia (video)
foto Profimedia Image/Digi24

În ultimele 24 de ore, Grecia a înregistrat 54 de incendii de vegetație, dintre care echipele de intervenție au reușit să controleze 43.

Operațiunile de stingere continuă marți pentru a combate 11 incendii active, informează agenția națională de presă din Grecia (AMNA). Incendiul major care a izbucnit luni după-amiază în zona împădurită din apropierea satului Petres, în municipalitatea Kymi-Aliveri, pe insula Evia, a devenit principalul focar de interes pentru pompieri, scrie Digi24.

Flăcările s-au extins rapid din cauza vântului puternic dinspre nord. Pentru a stinge incendiul, au fost mobilizați 189 de pompieri, nouă echipe la sol și 56 de autospeciale, împreună cu numeroși voluntari și 26 de unități aeriene, inclusiv 16 avioane și 10 elicoptere. De asemenea, cisternele de apă ale municipalității și utilajele de construcție sprijină operațiunile, iar o navă de stingere a incendiilor a fost trimisă la fața locului, cu bărci mobilizate de Garda de Coastă în apropierea coastei.

Forțele de poliție contribuie la evacuarea localnicilor. Un pompier care lupta cu incendiul din Evia a suferit arsuri ușoare și a fost transportat la Centrul Sanitar Aliveri pentru îngrijiri medicale, conform AMNA.

YouTube video

Ultima oră