ziua imnului național sărbătorită luni în municipiul sibiu (foto)

Luni, de Ziua Imnului Național al României, acest simbol important al românilor a răsunat în fața Cercului Militar din Sibiu. Evenimentul a fost marcat prin interpretarea imnului „Deșteaptă-te, române!” de către un cor format din cadre militare de la Inspectoratul de Jandarmerie, ISU Sibiu, Centrul Chinologic Sibiu și studenți ai Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu, acompaniați de fanfara Garnizoanei Sibiu.

În fiecare an, pe 29 iulie, românii sărbătoresc importanța acestui simbol național care, alături de tricolor și stemă, ne identifică între alte nații. Fie că este intonat în momentele cruciale pentru România, în ceremonii sau evenimente oficiale, fie că răsună în competiții sportive, imnul „Deșteaptă-te, române!” trezește în fiecare dintre noi emoția apartenenței la această țară, respectul pentru istoria care l-a inspirat și speranța pentru viitorul nostru.

Doamna subprefect Maria Minea a participat la ceremonia publică dedicată Zilei Imnului Național, desfășurată la „Monumentul ostașului din toate timpurile” amplasat în fața Cercului Militar Sibiu. În discursul său, doamna Minea a subliniat că, alături de drapelul tricolor, Imnul Național este un element definitoriu al poporului român, și a accentuat datoria noastră de a onora memoria eroilor care și-au dat viața pentru făurirea statului român și de a cinsti pe cei care veghează la libertatea noastră.

ziua imnului național sărbătorită luni în municipiul sibiu (foto) ziua imnului național sărbătorită luni în municipiul sibiu (foto) ziua imnului național sărbătorită luni în municipiul sibiu (foto)

Ultima oră