proiecte importante de investiții votate de consilieri în ședința consiliului județean sibiu

Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară de Consiliul Județean, desfășurată joi, 25 iulie 2024, ora 15, proiecte de hotărâre ce visează investiții  noi și în derulare în domenii precum: sănătate, cultură și infrastructură rutieră. 

Sănătate:

  • Renovare energetică a clădirii Policlinicii Stomatologice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, cod SMIS 309068 și a cheltuielilor legate de proiect, în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Regiunea Centru 2021-2027

proiecte importante de investiții votate de consilieri în ședința consiliului județean sibiu

Proiectul a fost depus spre finanțare  în cadrul Programului “Regiunea Centru” 2021-2027. În prezent, acesta se află în perioada de contractare. Valoarea totală 9.938.090,96 lei inclusiv TVA. Contribuția Consiliului Județean Sibiu se ridică la suma de 245.452,94 lei, defalcată astfel: 

  • 197.808,94 lei inclusiv TVA, reprezentând 2% din valoarea eligibilă a proiectului
  • 47.644,00 lei inclusiv TVA, reprezentând valoarea cheltuielilor neeligibile

Cultură:

  • Restaurarea monumentelor etnografice din Muzeul Astra. Viitorul sustenabil al valorilor patrimoniale din România“

Complexul Muzeal Astra urmează să depună proiectul spre finanțare la Institutul Național al Patrimoniului.

Valoarea totală  este de 7.810.000 lei cu TVA inclus, din care 7.100.000 lei reprezintă valoarea nerambursabilă. Prin acest proiect, vor fi reabilitare și repuse în circuitul de vizitare monumente care din cauza schimbărilor climatice majore din ultimii ani, a precipitațiilor și a perioadelor de secetă s-au degradat.

  • Predarea amplasamentului imobil teren cu construcții în suprafață de 4200 mp situat în Sibiu, str. Pădurea Dumbrava, nr. 16-20, către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” – S.A., în vederea realizării proiectului de investiții „Reamenajarea scenei de concerte și a amfiteatrului, precum și instalații electrice din cadrul Muzeului în aer liber”

Scena de pe lac din Muzeul în aer liber Astra va fi predată către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” – S.A, în vederea realizării investiției „Reamenajarea scenei de concerte și a amfiteatrului, precum și instalații electrice din cadrul Muzeului în aer liber”,  prin Programului național de construcții de interes public sau social. Suprafața totală predată este de 4.200 de mp. 

proiecte importante de investiții votate de consilieri în ședința consiliului județean sibiu

Infrastructură rutieră

  • Aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, a indicatorilor tehnico economici, a devizului general actualizat și a devizelor pe tronsoane pentru obiectivul de investiții ,,Modernizarea drumului județean DJ 106G, de la km 12+511 până la km 31+604, traseu inters.DN1-Miercurea Sibiului-Apoldu de jos (DC72)-Ludoș-Gusu–inters. DJ107B și relocarea utilităților” 

Consilierii județeni au aprobat DALI-ul, indicatorii tehnico-economici la această fază, precum și cheltuielile finanțate de la bugetul local al Județului Sibiu, pentru realizarea obiectivului. Valoarea totală a investiție se ridică la suma de 108.055.429,44 lei cu TVA.

Lucrările se vor executa pe tronsoane, drumul având o lungime de aproximativ 18 km. Tronsoanele 2 și 3 se vor realiza cu fonduri obținute de Consiliul Județean Sibiu prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”.

Cetățenii interesați pot consulta hotărârile adoptate de consilierii județeni în ultima ședință, accesând site-ul instituției Consiliului Județean Sibiu: https://www.cjsibiu.ro/evenimente/ordine-de-zi-a-sedintei-ordinare-a-consiliului-judetean-sibiu-din-data-de-25-iulie-2024-ora-1500/

Ultima oră