la un pas de tragedie pe valea oltului. un bolovan căzut de pe versant a lovit o mașină
foto/ Economedia

Un incident a avut loc duminică seară pe Valea Oltului, unde sunt lucrări de defrișare pentru viitoarea autostradă Sibiu – Pitești. Un bolovan a căzut de pe versant și a lovit o mașină în trafic, antrenând în același timp și o masă de pietriș, scrie Cristi Pitulice, consultant în turism, pe Facebook.

„Lucrările de pe Valea Oltului. În seara asta a fost un pic cu ghinion. Deși circulatia s-a deschis la ora 20:00, ce să vezi, circulatia este blocată de vreo ora si ceva pentru ca un bolovan a cazut de pe un versant si a lovit destul de serios o mașină in trafic. Totodata a antrenat și o masă mare de pietriș.  Două utilaje muncesc cât pot de repede să curețe și să stabilizeze versantul. Ce face șoferache românache? Festivalul de claxoane. Mai ales ăia care s-au întors cu cazane burdușite cu gunoaie dă pă Anglea si Germania doar ca să comenteze în ce țară de kkt au ajuns”, potrivit lui Pitulice, relatează Economedia.

Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a tras recent un semnal de alarmă cu privire la lucrările de defrișare care au loc pe Valea Oltului, în vederea construcției autostrăzii Sibiu – Pitești. El spune că în acest moment „curg bolovani pe drumul național la foc automat” și se întreabă „ce se va întâmpla când vor începe lucrările pe bune la autostradă?”

El atrage atenția că ar putea apărea pericole pentru șoferi, pentru că ar putea cădea bolovani și în următoarele luni, odată ce nu vor mai exista copaci care să îi susțină, și datorită unor episoade de ploaie, vânt, cicluri de îngheț-dezgheț care afectează rocile proaspăt descoperite.

Amintim că circulația rutieră pe DN7, Valea Oltului, s-a închis pe o porțiune de 8 kilometri, între Boița și Lazaret. Timp de o lună, până pe 9 august, nu se va circula între 6 dimineața și ora 20. CNAIR precizat că decizia a fost luată pentru lucrările de construcție a autostrăzii Sibiu – Pitești. Se vor defrișa suprafețe mari de pădure de pe versant în această perioadă.

Ultima oră