david popovici medalie de aur la 200 de metri la jocurile olimpice. cursă fabuloasă la paris! (video)

David Popovici e noul campion olimpic al probei de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Românul a câștigat luni seara finala probei din La Defense Arena. Popovici a evoluat pe culoarul 4 și era considerat principalul favorit. El a obținut prima medalie a Team Romania la Paris.

David Popovici confirmă previziunile specialiștilor și se impune cu stil în finala probei de 200 m liber de la Jocurile Olimpice de la Paris. Românul a terminat cursa cu timpul de 1 minut, 44 secunde și 72 de sutimi.

david popovici medalie de aur la 200 de metri la jocurile olimpice. cursă fabuloasă la paris! (video) david popovici medalie de aur la 200 de metri la jocurile olimpice. cursă fabuloasă la paris! (video) david popovici medalie de aur la 200 de metri la jocurile olimpice. cursă fabuloasă la paris! (video)
El a făcut o cursă tactică ce a ținut în suspans toți românii. „Băiatul care înoată repede” a întors doar al doilea după primii 50 de metri și al treilea după 100.

La 150 de metri Popovici recuperase și a intrat pe ultima lungime de bazin de pe poziția a doua. Pe final, el a câștigat cu un avans infim de doar 2 sutimi de secundă, în fața britanicului Matthew Richards. Pe locul trei a sosit americanul Luke Hobson.

Medalia olimpică de aur era singura performanță care lipsea din palmaresul românului, care devine astfel, la doar 19 ani campion olimpic, mondial și european și fost deținător de record mondial al probei de 100 metri liber.

Performanța vine de Ziua Imnului Național, la aproape 20 de ani de la ultima medalie, a lui Răzvan Florea, din 2004, de la Atena.

David Popovici este primul înotător masculin care obține o medalie de aur olimpică pentru România.

YouTube video

 

Ultima oră