armata face un amfiteatru în aer liber în poligonul perii dăii
Sursa: armyacademy.ro

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a scos la licitație caietul de sarcini pentru amenajarea unui amfiteatru în aer liber, destinat activităților cultural-educative, în poligonul de instrucție Perii Dăii ce aparține Academiei Forțelor Terestre (AFT). 

AFT Sibiu va construi un amfiteatru în aer liber, în poligonul Perii Dăii. Proiectul va beneficia de finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență a României (PNRR). 

„Construirea amfiteatrului în aer liber, pentru desfășurarea activităților cultural-educative în Poligonul de instrucție Perii Dăii al academiei, are ca obiect de investiție realizarea unui imobil pentru asigurarea condițiilor optime de recreere și socializare puse la dispoziția studenților. Îmbunătățirea portofoliului de parteneriate și alianțe în domeniul cercetării științifice și al internaționalizării ce vizează în egală măsură studenții şi personalul din cadrul instituției, cât şi partenerii cu care avem relații de cooperare, precum și implicarea în diverse proiecte interne și internaționale, reprezintă pentru noi un angajament şi o investiție pe termen lung, facilitățile propuse în acest proiect asigurând întregii manifestări studențești, dar și evenimentelor/cercurilor studențești cu profil cultural-artistic, cadrul necesar adecvat desfășurării acestor activități”, spuneau reprezentanții AFT la începutul lunii iulie, odată cu semnarea contractului de finanțare pentru acest proiect. 

Amfiteatrul din Perii Dăii va avea o capacitate de 450 de locuri la parter, principală funcțiune fiind de teatru de vară. Ca funcțiune integrată, se va regăsi o sală multifuncțională pentru activități de relaxare, recreere și socializare, dedicată studenților, cu o capacitate de 50 de locuri. La subsol se va amenaja o sală de fitness pentru cadeți, cu o capacitate de 50 de utilizatori, dotată cu vestiare și grupuri sanitare, dar și o sală de lectură și o bibliotecă de 50 de locuri. 

AFT a scos recent la licitație serviciile de proiectare-faza PT (proiect tehnic și detalii de execuție) pentru realizarea amfiteatrului. 

Ultima oră