se lucrează la foc automat pe valea oltului. stadiul lucrărilor a ajuns la 60 la sută (video)

Muncitorii lucrează la foc automat pe Valea Oltului, pe sectorul dintre Boița și Lazaret, astfel că gradul de realizare a defrișărilor și de amenajare a drumurilor de acces a ajuns la 60%. 

Este al treilea weekend consecutiv în care antreprenorul turc lucrează pe Valea Oltului între Boița și Lazaret. 

Potrivit CNAIR, stadiul lucrărilor de defrișare și de amenajare a drumurilor de acces zonele în care se vor realiza forajele a ajuns la 60%.

„Ca urmare a operațiunilor în care sunt implicate și utilaje grele, se menține în continuare ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor și maselor de pământ pe timpul zilei. Echipele care se ocupă de siguranța circulației sunt la rândul lor mobilizate pentru a interveni urgent dacă situația o impune. Acolo unde există pericolul căderii de pe versant a unor anrocamente, arbori sau rădăcini de copaci pe partea carosabilă, antreprenorul a montat parapete din beton”, spun reprezentanții CNAIR.

În cazul în care, pe timpul nopții, vor apărea situații de risc, traficul rutier se va închide, iar echipele antreprenorului vor interveni în cel mai scurt timp posibil. În zonele în care riscul căderii de pietre pe DN7 se menține ridicat antreprenorul va fi obligat să ia măsuri suplimentare de siguranță. Aceste măsuri fac parte din obligațiile antreprenorului care trebuie să acționeze astfel încât să fie evitată producerea unor evenimente periculoase pentru deplasarea pe DN7.

Reamintim că pe DN7 (sectorul Boița – Lazaret) circulația se desfășoară între orele 20.00 – 6.00 pentru toți participanții la traficul rutier, iar în intervalele orare 7.30 – 8.00 și 16.30 – 17.00, doar pentru riverani. Lucrările sunt reluate în fiecare zi la ora 6.00 până pe data de 9 august.

Ultima oră