cinci elevi români medaliați cu aur și argint la olimpiada internațională de fizică din iran

Cinci elevi români au reușit să obțină medalii de aur și argint la Olimpiada Internațională de Fizică organizată în Iran. 

A 54-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică are loc între 21 și 29 iulie la Isfahan, în Iran. La această ediție au participat elevi din 46 țări ale lumii. România a participat cu o echipă formată din cinci elevi și doi lideri.

Rezultatele obținute de concurenții români, elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, sunt următoarele: Andrei Dragomir – medalie de aur, Alexandru Momoiu – medalie de aur, Ionuț Stan – medalie de aur, Mendel Mendelsohn – medalie de argint și Felix Tudose – medalie de argint, a anunțat duminică Ministerul Educației, potrivit Mediafax

Lotul României i-a avut lideri pe Delia Davidescu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și pe Sebastian Popescu, de la Facultatea de Fizică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Potrivit Ministerului Educației, „rezultatele obținute de elevii români au fost de excepție, menținând România în vârful clasamentului internațional”.

Ultima oră