restricțiile de pe valea oltului au condus la aglomerări pe timpul nopții. șeful ipj vâlcea: „a scăzut numărul accidentelor”

Numărul accidentelor grave pe DN7 a scăzut considerabil odată cu restricțiile de circulație impuse. Pe timpul nopții, valorile de trafic sunt foarte mari pe această rută. 

Șeful Serviciului Rutier Vâlcea, comisar Florin Mărăscu, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că nu s-a produs accidente grave în ultima perioadă pe Valea Oltului, notează Agerpres. 

„Având în vedere restricţia de trafic implementată pe raza judeţului Sibiu, la kilometrul 242, dar impusă de la limita de judeţ Vâlcea – Sibiu, evenimentele rutiere au scăzut pe DN 7. Aici vorbim de accidentele grave. Per total, ca număr de accidente ne situăm la acelaşi nivel în semestrul I – 10 accidente pe DN 7, soldate cu trei persoane decedate, zece răniţi grav şi şase răniţi uşor. Am înregistrat valori de trafic foarte mari începând cu ora 20.00, momentul în care se redeschide traficul rutier în ambele sensuri, şi atunci avem şi autoturisme şi mai ales autocamioane, care staţionează în parcările adiacente DN 7”, a spus şeful Serviciului Rutier Vâlcea la conferinţa de presă pe care a susţinut-o alături de inspectorul şef al IPJ Vâlcea, Gabriel Gherghe.

Mărăscu a precizat totodată că pe timpul zilei, aglomerate acum sunt celelalte drumuri naţionale care tranzitează judeţul, alternative la DN 7 pentru a ajunge din Ardeal în Bucureşti sau invers.

„Pe raza judeţului Vâlcea avem două alternative pe care participanţii la trafic le pot utiliza. Bucureşti – Piteşti – Râmnicu Vâlcea – DN 67 pe relaţia Horezu -Târgu Jiu este prima rută pentru transportul de marfă pe timpul zilei, iar cea de-a doua rută este Piteşti – Râmnicu Vâlcea – DN 64 pe relaţia Drăgăşani – Găneasa – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Timişoara. Valorile cele mai mari de trafic în timpul zilei au fost constatate pe DN 67, între Râmnicu Vâlcea şi Horezu, în contextul restricţiilor”, a mai spus Mărăscu.

Şeful Serviciului Rutier Vâlcea a adăugat că pentru a face faţă acestor valori în trafic crescute au fost luate o serie de măsuri suplimentare, care vor fi valabile până la ridicarea restricţiilor de pe Valea Oltului.

„Acum avem două echipaje care acţionează pe intervalul 20,00 – 06,00, plus un ofiţer coordonator în teren începând cu ora 20,00. Mai mult de atât, am încercat să utilizăm la maximum motocicletele care au intrat în dotarea Serviciului Rutier, pentru a ne putea deplasa în timp operativ la evenimentele rutiere”, a spus şeful agenţilor rutieri din Vâlcea.

Traficul rutier pe DN 7 este oprit pe timpul zilei între Boiţa şi Lazaret, în judeţul Sibiu, pentru efectuarea unor lucrări de defrişare a versantului din apropierea şoselei, necesare pentru viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti, reluarea circulaţiei în condiţii normale urmând să aibă loc pe 9 august.

Sursa: Agerpres

Ultima oră