prețuri exorbitante la cazări în acest weekend la sibiu. 1.000 de euro pe noapte la un hotel din centru

Prețurile „au bubuit”, weekendul acesta, la cazările din Sibiu. Foarte puține hoteluri și pensiuni din oraș mai au disponibilitate, iar unde se mai găsesc camere, tarifele ating și 1.000 de euro doar pentru o noapte. 

Sibiul s-a umplut de turiști weekendul acesta, mulți dintre ei venind special pentru festivalul ARTmania. Proprietarii de hoteluri și pensiuni au profitat de ocazie și au umflat prețurile. Cu toate acestea, fiindcă cererea a fost mare, majoritatea spațiilor de cazare din municipiu sunt ocupate. Sâmbătă, la ora 18:00, mai erau doar 15 proprietăți disponibile pe site-ul de profil booking.com. 

Potrivit datelor prezentate pe aceeași platformă, pentru o noapte de cazare în Sibiu, doi turiști adulți au de scos din buzunare chiar și 1.000 de euro. La Hotelul Împăratul Romanilor prețul pentru noaptea de 27 spre 28 iulie, pentru doi adulți, cu mic dejun inclus, este de 5.724 lei. 

prețuri exorbitante la cazări în acest weekend la sibiu. 1.000 de euro pe noapte la un hotel din centru

Iar hotelul din centrul orașului nu este singurul cu astfel de prețuri. Pensiunea „La Rezidenta”, spre exemplu, oferă spre închiriere o cameră dublă, cu mic dejun inclus, pentru doi adulți, la prețul de 4.900 lei. 

În aceeași perioadă, o cameră triplă de lux la „Luna House” costă 3.848 lei, iar o cameră dublă la Pensiunea Todor costă 2.900 lei. Studio Ultracentral Sibiu închiriază un apartament cu un dormitor la tariful de 2.270 lei pe noapte, iar Hermann Apartments, la prețul de 1.800 lei pe noapte. 

Ultima oră