circulația trenurilor de mare viteză din franța afectată de acte de vandalism chiar în ziua începerii jocurilor olimpice
foto GSP

Eurostar a anunțat că serviciile feroviare între Londra și Paris au fost perturbate de actele de vandalism din Franța, rezultând mai multe anulări și timpi de călătorie mai lungi.

Potrivit unui comunicat al companiei, din cauza actelor coordonate de vandalism din Franța, care afectează linia de mare viteză dintre Paris și Lille, toate trenurile de mare viteză care merg spre și vin dinspre Paris sunt deviate pe linia clasică vineri.

„Acest lucru prelungește durata călătoriei cu aproximativ o oră și jumătate”, a precizat Eurostar într-un comunicat. Compania a precizat că mai multe trenuri au fost anulate, scrie Mediafax.

Trei linii de tren de mare viteză din Franța au fost vandalizate în timpul nopții, a anunțat vineri operatorul feroviar de stat SNCF, provocând perturbări masive ale traficului în ziua în care încep Jocurile Olimpice, scrie Reuters.

Operatorul feroviar de stat a precizat că atacatorii au vizat instalații de-a lungul liniilor care leagă Parisul de vestul, nordul și estul țării și că traficul va fi grav perturbat în timpul weekendului.

„Noaptea trecută, SNCF a fost victima mai multor acte de vandalism pe liniile de mare viteză Atlantic, Nord și Est. Incendiile au fost puse în mod deliberat pentru a deteriora instalațiile noastre”, a transmis SNCF într-un comunicat.

Ultima oră