ministrul culturii, raluca turcan, anunță deschiderea unei noi sesiuni de finanțare pentru producția de film în românia.
foto Facebook - Raluca Turcan

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat că de joi, de la ora 12.00, va fi deschisă o noua sesiune de finanțare a programului de atragere a investițiilor în producția de film pe teritoriul României.

Ministrul Culturii anunță că de joi producătorii români, precum și producătorii străini împreună cu partenerul local de implementare, își pot înscrie proiectele prin platforma app.ofic.ro, care asigură un proces de transmitere și soluționare complet digitizat.

De asemenea, începând cu această sesiune, se aplică o structură modernizată a sistemului de finanțare, astfel încât etapa de înregistrare a proiectelor să fie mult mai rapidă, iar fondurile să fie alocate către proiectele care au fost implementate cu succes pe teritoriul țării.

„Avem încredere că rezultatele eforturilor noastre din ultimul an, de a sprijini industria cinematografică și de a atrage producții de înaltă calitate în România, se vor reflecta în interesul manifestat pentru acest program. Până în anul 2026, estimăm că valoarea investițiilor directe atrase în sectorul producției de film și sectoarele conexe, din surse naționale și internaționale, va depăși 350 de milioane de euro, iar numeroși profesioniști care au fost nevoiți să lucreze în afara țării vor putea reveni acasă”, susține Raluca Turcan, citează Mediafax.

Ultima oră