curtea liceului terezianum modernizată cu aproape 2 milioane de lei. la ce școli se mai fac reparații în această vară (foto)

În vacanța de vară unitățile de învățământ din Sibiu sunt deschise, dar nu pentru cursuri, ci pentru șantiere. Astfel, pe lângă 8 grădinițe, școli și licee la care se lucrează pentru creșterea eficienței energetice, în această perioadă a vacanței se desfășoară și diverse alte investiții și lucrări de reparații. 

curtea liceului terezianum modernizată cu aproape 2 milioane de lei. la ce școli se mai fac reparații în această vară (foto)

Una dintre lucrările care s-a finalizat este reamenajarea curții Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Terezianum, o investiție în valoare de 1,82 milioane de lei care nu a schimbat doar aspectul spațiului, ci și funcționalitatea acestuia. Prin proiect s-au creat:

  • 2 terenuri de sport: unul de minifotbal, de peste 1000 mp și unul de baschet de 558 mp, a căror suprafață a fost vopsită cu o substanță specială, cauciucată

  • O pistă de alergare

  • Un spațiu verde în suprafață de 3.700 mp, reamenajat

  • Restul curții a fost, de asemenea, reamenajată, prin refacerea structurii și a pavajului, fiind amplasate bănci, coșuri de gunoi și o platformă pentru colectarea deșeurilor

  • Alei și trotuar  curtea liceului terezianum modernizată cu aproape 2 milioane de lei. la ce școli se mai fac reparații în această vară (foto) curtea liceului terezianum modernizată cu aproape 2 milioane de lei. la ce școli se mai fac reparații în această vară (foto)curtea liceului terezianum modernizată cu aproape 2 milioane de lei. la ce școli se mai fac reparații în această vară (foto) curtea liceului terezianum modernizată cu aproape 2 milioane de lei. la ce școli se mai fac reparații în această vară (foto)

Reamintim că anul acesta s-a încheiat și amenajarea terenului de sport din curtea Școlii Regina Maria.

Alte lucrări sunt pregătite să înceapă sau sunt în curs de achiziție. Primăria Sibiu a încheiat în 22 iulie 2024 un contract în valoare de 1,92 de milioane de lei cu SC Balor Cons SRL pentru reabilitarea fațadelor Colegiului Național Gheorghe Lazăr. În primele 4 luni se va realiza proiectul tehnic pentru această investiție, iar în termen de 8 luni de la emiterea ordinului de începere, se vor executa lucrările propriu-zise. Acestea vor consta în refacerea tencuielilor, a zugrăvelilor și a elementelor de arhitectură a 3 corpuri de clădire aparținând Colegiului. De asemenea, se vor înlocui jgheaburile și burlanele.

Alte lucrări în curs în unitățile de învățământ din municipiul Sibiu:

Lucrări de modernizare în vederea creșterii eficienței energetice la grădinița nr. 5, grădinița Elefănțelul Curios, Școala N. Iorga, Școala Regele Ferdinand, Școala nr. 13, Școala nr. 25, Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna și Colegiul Octavian Goga.

  • Reabilitarea corpului B al Școlii nr. 12 din Piața Cluj, școala câștigând astfel un spațiu nou, cu 6 săli de clasă

  • Reabilitarea acoperișului și reparații ale curții Școlii nr. 11 din cartierul Gușterița.

Ultima oră