crosul inimi și tuberoze deschide gala tuberozelor de la hoghilag

Gala Tuberozelor, celebra sărbătoare organizată în fiecare vară în comuna Hoghilag, aduce o provocare pentru iubitorii sportului și ai naturii. În deschiderea ediției din acest an, care va avea loc în zilele de 3 și 4 august, se va desfășura Crosul “Inimi și Tuberoze”, un concurs de alergare dedicat tuturor vârstelor. 

Traseul competiției pornește din Hoghilag, are o lungime de aproximativ 6 kilometri și o diferență de nivel de 100 de metri. Punctul de finish este în centrul satului Prod, acolo unde participanții vor primi, ca răsplată pentru efortul lor, un bilet de intrare la un brunch unde vor putea degusta bunătăți locale. 

Înscrierile au început deja, iar numărul de participanți este limitat la 150. Principiul alocării numerelor de concurs este “primul venit, primul servit”. Fiecare participant va primi gratuit un tricou de alergare și un număr de concurs. Startul concursului se va da în 3 august, la ora 9:00. Traseul se poate parcurge lejer într-o oră, poate puțin peste o oră, pentru cei mai “lenți”. Organizatorii le recomandă celor care nu au antrenament să nu forțeze, să parcurgă cu bucurie și zonele de traseu care presupun urcare. Ultimii 2 km se coboară, fiind o adevărată răsplată pentru cei care aleargă. Competitorii care vor trece linia de finish vor primi medalii de Finisher, iar primii trei clasați vor fi premiați. 

”Crosul este dedicat iubitorilor de mișcare, participanților de toate vârstele, de la copii, la adulți, oferind o oportunitate de socializare și recreere pentru localnici și vizitatori. Crosul Inimi și Tuberoze este mai mult decât o competiție sportivă, este o sărbătoare a comunității, a naturii, a sportului și a tradițiilor locale. Să ne vedem sănătoși, voioși și cu multă energie pozitivă!”, spune Nicolae Lazăr, primarul comunei Hoghilag, principalul organizator al Galei Tuberozelor.

Ultima oră