aproximativ 13.000 de sași vin la sibiu, iar iohannis ține un discurs la deschidere. celebrul peter maffay susține un concert în piața mare

„Întâlnirea Internaționale a Sașilor” se va desfășura în perioada 2-4 august. La evenimentul desfășurat pe perioada a trei zile sunt așteptați între 12.000 și 15.000 de participanți, iar Președintele României va susține un discurs în deschidere.

După o pauză de mai mulți ani de la organizarea „Întâlnirii Internaționale a Sașilor”, evenimentul va fi reluat în primul weekend din luna august. Sunt anunțate parade de costume populare săsești, expoziții, muzică live în Piața Mare și mult așteptatul concert al solistului Peter Maffay.

Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania a organizat joi o conferință de presă prin care a anunțat detalii despre cea de-a doua ediție a evenimentului „Întâlnirea Internațională a Sașilor” care se va desfășura în perioada 2-4 august.

„De data aceasta așteptăm ca numărul participanților să fie între 12.000 și 15.000 de persoane. Scopul a rămas același și anume să întărim legăturile între cei plecați și cei care au rămas aici și, în primul rând să trezim interesul tineri generații pentru țara de origine a familiilor lor să cunoască Transilvania și, de ce nu, să se întoarcă cel puțin temporar”, a declarat Martin Bottesch, președintele FDG Transilvania.

Programul se anunță a fi unul animat, cu trei zile pline cu dansuri și muzică reprezentative comunității săsești. Vor participa 32 de ansambluri de dansuri populare, vor fi 14 fanfare, 50 de grupuri în costume populare care participă la parada porturilor, șapte formații de muzică ușoară. La parada sașilor s-au înscris 2022 de persoane, din care 330 sunt membri ai fanfarelor. De asemenea, pe perioada celor trei zile vor fi cinci spectacole de teatru și 13 expoziții la Sibiu, dar și una în Cisnădie și în Cisnădioara.

Deschiderea va avea loc vineri, 2 august, de la ora 10.00 în Piața Mare unde vor avea locuri dansuri populare. Președintele Klaus Iohannis va fi prezent la eveniment și va lua cuvântul la ora 11.00, în deschiderea „Întâlnirii Internaționale a Sașilor”.

Evenimentul va strânge mii de oameni în Piața Mare din Sibiu, dar spectacolele paradele ajung și în Piața Mică. De asemenea, vor exista și program dedicate celor mici, la Casa Artelor, organizate de Muzeul ASTRA.

„Întâlnirea Internațională a Sașilor” sa va încheia duminică seara cu concertul cunoscutului cântăreț german, originar din România, Peter Maffay. Concertul va începe la ora 20.00. Intrarea este gratuită.

 

Ultima oră