astra multicultural revine la sibiu cu un program stufos. nu ratați atelierele interactive și periplu prin gusturile bucătăriilor sibiene

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează în perioada 24-28 iulie 2024 evenimentul ASTRA Multicultural, ajuns la ediția a IX-a.

În acest an, programul ASTRA Multicultural cuprinde ateliere meșteșugărești interactive, ateliere educaționale pentru copii (tâmplărie, pictură pe lemn), ateliere muzicale și de dans Festivalul de muzică și dansuri tradiționale multietnice & Memoria instrumentelor tradiționale multietnice, un maraton gastronomic multietnic – periplu prin gusturile bucătăriilor sibiene din Șeica Mare, Râu Sadului, Slimnic, Nocrich, dar și prin cele rome, slovace, ucrainiene, sârbești, românești, maghiare și săsești, plimbări cu canotcile organizate alături de ROWMANIA, un concert live SUBCARPAȚI NEAMURI. Călătorie muzicală pe calea minorităților etnice care va avea loc duminică, 28 iulie, între orele 19.00 – 20.30.astra multicultural revine la sibiu cu un program stufos. nu ratați atelierele interactive și periplu prin gusturile bucătăriilor sibiene

ASTRA Multicultural este un concept inovator marcaMuzeul ASTRA! La ediția din acest an valorilepatrimoniale imateriale ale minoritatilor naționale intră pe un alt drum al valorizări, asumări și comunicări. Conectăm mediul natural, cel care asigură resurselenecesare cu mediul patrimonial, cel care oferă exemplulconcret de sustenabilitate. De la plimbările din barcaRowmania, la gastronomia specifică minoritățilorinvitate, povestea din spatele rețetelor, experiențeleinedite, trecem apoi la atelierele interactive pentru a testa și asuma meșteșugurile încă existente și produselespecifice care pot fi utilizate și astăzi. Duminică, voiabună o aduce un proiect inedit al Centrului cultural Subcarpați, prin care șase etnii vor prezenta în Româniarurală din Dumbrava Sibiului toată frumusețea șiadaptabilitatea cântecului din tradiția acestora. Așa vomcunoaște mai bine frumusețea patrimoniului imaterial din România!”, a declarat Ciprian Ștefan, manager MuzeulASTRA.

Peste 300 de actanți (meșteri, artiști, muzicanți, dansatori, bucătari etc.), comunități etnice de romi, sârbi, slovaci, ucrainieni, lipoveni, ceangăi, turci, maghiari, landleri și sași, dar și din Ungaria vor participa anul acesta la ASTRA Multicultural.

Evenimentul beneficiază și de sprijinul financiar al Ministerului Culturii, Program Prioritar Patrimoniu Imaterial.

Ultima oră