consumator de droguri din cisnădie, dat în gât de soție după ce a fost violent cu ea
foto: arhivă

Un bărbat din Cisnădie, consumator de droguri, a fost dat pe mâna poliției chiar de soția lui. Aceasta a sunat la 112, anunțând că soțul este violent și este posibil să se afle sub influența drogurilor. Situația s-a dovedit a fi adevărată, iar oamenii legii au început cercetările. Sibianul a fost condamnat recent de judecători și a scăpat de închisoare.

O femeie din Cisnădie a sunat la 112 și a anunțat că soțul ei este violent și este posibil să se afle sub influența substanțelor psihoactive. Între timp i-a căutat prin lucruri și a găsit droguri în rucsacul lui. Un echipaj de poliție a ajuns imediat la fața locului, situația fiind confirmată de oamenii legii.

„În cuprinsul actului de sesizare s-a reținut că la data de 22.11.2023, în jurul orei 04:39, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Oraș Cisnădie au fost sesizați prin SNUAU 112, de către numita (…) cu privire la faptul că soțul acesteia, este violent și este posibil să se afle sub influența substanțelor stupefiante. De asemenea, numita a predat lucrătorilor de poliție mai multe bunuri, pe care a precizat că le-a găsit în hainele numitului și într-un ghiozdan, respectivele bunuri fiind un plic ce conținea un praf de culoare albă, un număr de 13 seringi ce conțineau o substanță de culoare galbenă incoloră și o sticlă de 0,5 litri ce conținea o substanță lichidă de culoare gălbuie”, se precizează în rechizitoriul publicat pe rejust.ro.

Oamenii legii au ridicat drogurile, iar la începutul lunii decembrie lucrătorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem” cu privire la săvârșirea infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu. Drogurile au fost ulterior analizate și s-a constatat că era vorba de Dipentylone și 3-CMC. 

La începutul acestui an, s-a dispus extinderea urmăririi penale „in rem”, iar apoi a fost audiată soția lui, care și-a rezervat dreptul de a nu da nicio declarație în cauză. Bărbatul, în timpul audierilor, a recunoscut săvârșirea infracțiunii de care a fost acuzat, spunând că își dorește să colaboreze cu organele de urmărire penală și să fie evaluat de către Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog. În urma raportului de evaluare, s-a recomandat includerea lui într-un program de asistență medicală, psihologică și socială. 

În primăvară, bărbatul a semnat un acordat de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, iar recent a fost condamnat la 11 luni închisoare cu suspendare. Sibianul va fi pus sub supraveghere timp de doi ani și va trebui să presteze muncă în folosul comunității pentru 60 de zile, să comunice schimbarea locului de muncă și domiciliului și să se prezinte regulat la Serviciul de Probațiune. 

Ultima oră