echipă de 80 de oameni mobilizată de firma care face defrișările de pe valea oltului: „nu am întâmpinat probleme” (video)

Constructorul turc lucrează pe Valea Oltului, pe sectorul cuprins între Boița și Lazaret, pentru efectuarea defrișărilor, cu o echipă formată din 80 de muncitori. Lucrărilor sunt în grafic, semn că restricțiile vor fi ridicate la termenul stabilit. 

Valea Oltului este închisă între Boița și Lazaret, pe timpul zilei, până în 9 august. Lucrările sunt în toi și avansează în ritm alert. 80 de muncitori se află în teren.

„În momentul de față ne aflăm în cel mai greu punct de pe teren. A fost mult mai ușor și mai bine în aceste două săptămâni, a fost și vreme bună, nu au fost ploi, decât două zile. În unele locuri a fost un pic mai dur din punct de vedere geologic față de cum ne așteptam, astfel că a trebuit să suplimentăm utilajele. Dar în 15 zile fără probleme am terminat drumul de acces, drumul tehnologic. Pe traseu avem 8 excavatoare, 10 camioane, iar în afară de asta avem o echipă de defrișare cu echipamente speciale, o echipă cu 10 alpiniști care iau bolovanii și lemnele instabile. Avem oameni și pentru protecția și curățarea șoselei. În același timp facem drenaje, iar în paralel, în fiecare seară, înainte să se deschidă circulația, echipele noastre curăță. În total, în echipa noastră sunt 80 de persoane. Nu am avut nicio problemă până acum”, a spus constructorul turc în cadrul unei conferințe de presă organizată marți pe Valea Oltului. 

Citește și: Ministrul Transporturilor, optimist că traficul pe Valea Oltului se deschide la termen

Ultima oră