dezastru într-o garsonieră închiriată de urbana. șocul pe care l-a avut un sibian: „cine a stat acolo și-a bătut joc” (foto)

Locuințele ANL reprezintă o variantă accesibilă pentru tinerii aflați în căutarea unei chirii. Lista persoanelor care așteaptă să primească un astfel de spațiu este lungă, datorită costurilor avantajoase. Mulți tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care nu își permit să cumpere un apartament sau să închirieze o locuință de pe piața liberă, optează pentru această variantă, dar, în unele cazuri, cei care primesc prin repartizare o locuință rămân profund dezamăgiți din cauza condițiilor. Este și cazul unui tânăr din Sibiu care acuză că fostul chiriaș a lăsat dezastru în garsoniera pe care tocmai ce a închiriat-o.  

Un tânăr din Sibiu a primit recent cheile unei garsoniere ANL de pe strada Viitorului și a fost profund dezamăgit de condițiile în care se prezintă. El spune că e nevoit să investească o sumă considerabilă de bani înainte să se mute în ea și că fostul chiriaș „și-a bătut joc” de spațiu. 

dezastru într-o garsonieră închiriată de urbana. șocul pe care l-a avut un sibian: „cine a stat acolo și-a bătut joc” (foto) dezastru într-o garsonieră închiriată de urbana. șocul pe care l-a avut un sibian: „cine a stat acolo și-a bătut joc” (foto) dezastru într-o garsonieră închiriată de urbana. șocul pe care l-a avut un sibian: „cine a stat acolo și-a bătut joc” (foto)

Sibianul a avut un șoc atunci când i s-a predat garsoniera. Nu se aștepta să fie o locuință de lux, însă situația prezentă îl depășește. Ușile nu se închid, ferestrele nu se deschid, întrerupătoarele sunt rupte, prizele se desprind din pereți, iar baia arată dezastruos. 

„Am primit în chirie o locuință ANL. Azi (n.r.: luni) am fost să o văd, este vorba despre o garsonieră de pe strada Viitorului. Ca să mă pot muta acolo, trebuie să fac o serie de modificări, de reparații, să investesc banii mei. Nu se închid ușile, nu se deschid geamurile, a apărut un zid improvizat și o cameră a fost transformată în două camere, pânzele de păianjen îți atârnă la cap, și multe altele. Cum să te muți acolo? E clar că e nevoie de o renovare completă”, a spus sibianul. 

Bărbatul a discutat cu reprezentanții Urbana, societatea care are în administrare aceste locuințe, și le-a prezentat situația. Omul spune că este dispus să renoveze pe cheltuiala proprie, având în vedere că la un moment ar putea să cumpere garsoniera. 

dezastru într-o garsonieră închiriată de urbana. șocul pe care l-a avut un sibian: „cine a stat acolo și-a bătut joc” (foto)

„Le-am zis celor de la Urbana când mi-au predat-o. Administratorul de zonă a zis că să îl fac ca pentru mine, că poate peste un an o voi putea cumpăra. Dar dacă până la anul se schimbă legea și toți banii investiți de mine se pierd și nu voi putea să o cumpăr? Nu e nimic decontabil din ce renovez? Îmi e frică să nu investesc bani și să rămân pe dinafară. Mă deranjează fiindcă în contract scrie clar că apartamentul se predă în stare de folosință, nu așa. Acum nu poți sta acolo. Mă așteptam să nu fie ok, dar nu îl halul ăsta. Cine a stat acolo și-a bătut joc. Dar vinovați sunt și cei de la Urbana, fiindcă nu au verificat periodic spațiul, altfel nu ajungea în halul ăsta”, a adăugat sibianul. 

Ora de Sibiu a încercat să ia legătura și cu reprezentanții Urbana. Până la ora publicării articolului, aceștia nu au transmis un punct de vedere. 

Ultima oră